Webmaster LPG start campagne Grave Zelfstandig!! Louis Sparidans reageert alert!

GraverMaat: Op Facebook werd het volgende bericht geplaatst van Ben Martini, webmaster van de LPG.

De LPG is de campagne Grave Zelfstandig gestart!!!  

Louis Sparidans reageert heel alert!!

mensen, mensen, mensen,

Waar zijn we toch mee bezig? Twee groepen Gravenaren rollen over elkaar heen over herindelen of zelfstandig blijven.

Een van de consequenties, geschreven door een inwoner uit Mill, staat in een verhaal beschreven in de Gelderlander. De plaatsnaamborden ‘’Mill” worden al te koop aangeboden.

Stel je voor Grave sluit zich aan bij het Land van Cuijk: GRAVE VERDWIJNT NA BIJNA 800 JAAR van de kaart.

11 Jaar geleden had ik mijn eerste date in Grave met de vrouw, waarmee ik nu al weer 10 jaar gelukkig getrouwd ben. Ik ben van haar gaan houden en met haar ook van Grave!
Mijn emotionele binding is wellicht niet zo groot als van de “geboren Gravenaar “. Maar ik
ben als het ware in een warm nest terecht gekomen en ik voel me een echte Gravenaar! Het gaat mij dan ook zeer aan het hart als Grave geen Grave meer is. Want het unieke van Grave is veel meer dan alleen maar een gemeente op de kaart: De betrokkenheid van burgers met elkaar, de vele creatieve inspanningen van de diverse groepen vrijwilligers en bewoners bij de vele activiteiten in ons mooie stadje, het prachtige stadsgilde De Cloveniers, die optreden bij de vele activiteiten en kleur geven aan de vele evenementen in ons stadje Grave, de verschillende koren, de Harmonie Stad Grave etc., die met hun optredens kwaliteit en sfeer brengen in het stadje en op diverse plaatsen in Grave.
Wat te zeggen van al die vrijwilligers die op de vele plekken zich ingespannen hebben om Grave, Grave te laten zijn!!!!! Want GRAVE IS GRAVE!!!!!!

Overal kun je kritiek op hebben, het kan altijd beter of anders . Echter oude schoenen weggooien…… Volgens mij lopen de schoenen nog best en hebben we een hele goede schoenmaker!!!!!.

Dus bezint eer gij begint om ‘’Grave’’ weg te geven. Er is geen weg meer terug als de plaatsnaamborden van “Grave” tegen het hoogste bod verkocht gaan worden.

Duidelijk toch. …..ik ben voorstander van het voortbestaan van een zelfstandig Grave. Ik heb er vertrouwen in!!!!

Ben Martini.

Ps Het moet niet zo zijn dat straks de Hampoort naar Cuijk verhuist wordt bij gebrek aan historie in Cuijk.😄😄

Louis

Ben, Ben, Ben toch

Graag wil ik kort reageren op je bijdrage onder de titel ‘Mensen, mensen, mensen’. Vol van enthousiasme. Ik deel dat met je. Het enige waarover we het niet eens zijn is dat Grave  een zelfstandige gemeente zou kunnen blijven. Ofschoon gevoelsmatig, diep in mijn hart zou ik dat ook best willen, maar mijn verstand (voor wat het waard is) zegt: NEE. Helaas.

Heus, Grave kan het als GEMEENTE allang niet meer op z’n eentje aan. Noch wat betreft taken, bestuurskracht en het benodigde geld. Als we zelfstandig zouden proberen te blijven, tellen we binnen de kortste keren niet meer mee in de regio en gaan we zeker verloederen.

Wat je allemaal opnoemt aan evenementen, activiteiten e.d. blijft altijd bestaan, ook na een fusie, misschien worden ze daarna zelfs nog intenser, dat zie je vaker na een fusie. Met dank aan de inzet van al die vrijwilligers en andere enthousiaste inwoners. Maak je je daarover maar geen zorgen!

En wat die borden betreft, die blijven overal staan. Er komt alleen de toevoeging bij: ‘gemeente Land van Cuijk’.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: