Dossier samenwerking Land van CuijkGemeenteraadsverkiezingen 2018Grave LokaalKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Ons standpunt over de gemeentelijke herindeling.

GraverMaat: Ik heb het verkiezingsprogramma van Keerpunt 2010 er bij gehaald, net als het CDA.

Mijn voorstel zou zijn:

Een meerderheid van de gemeenteraad moet zo snel mogelijk met een voorstel komen om ook in Grave een burgerpeiling te houden zoals in Mill. In samenspraak met Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill moet hier in het Land van Cuijk en de provincie medewerking voor te halen zijn. A.s. donderdag kunnen de eerste  stappen al gezet worden. Het huidige college kan dan verzocht worden om lopende zaken af te handelen. Als de uitslag van de peiling bekend is kan dan verder gehandeld worden.

In ons verkiezingsprogramma van 2018 schreven we het volgende: 

Gemeentelijke herindeling.

Heel graag hadden we hier geschreven: uw mening heeft altijd meegewogen in de besluitvorming over herindeling.

Helaas heeft de coalitie dit steeds tegengehouden en is er nooit een referendum gehouden om de bestuurlijke toekomst te bepalen.

Wij willen geen gedwongen herindeling.

De mensen in de gemeente Grave moeten de richting bepalen, via de kernendemocratie.

Wat er ook gebeurt: wij blijven nog steeds uw mening het belangrijkste vinden en blijven dat ook altijd centraal stellen.

Een gedachte over “Ons standpunt over de gemeentelijke herindeling.

  • Jacques, waarom nog een opiniepeiling als je toch al van mening bent dat er één gemeente Land van Cuijk moet komen. De raad moet er na meer dan 5 jaar overleg en de ontwikkelingen waarbij Grave zich zelf buitenspel heeft gezet toch wel achter zijn De vraag of je daar blij mee bent is niet aan de orde. Een opiniepeiling is dus pure volksverlakkerij, gebruikt door de raad om zich achter te verschuilen. Zonde van de tijd. En wat doe je als die peiling verkeerd uitvalt?
    Natuurlijk had de bevolking er veel meer betrokken moeten zijn, maar dat is nu gepasseerd station. Het is nu redden wat er te redden valt en daarvoor is nu besluiten mee te doen het begin.
    Groeten,

    Leo

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *