Grave LokaalKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Opnieuw zorgen over sport in Grave.

GraverMaat: De 7 verenigingen die een sportaccommodatie runnen schreven weer een brief aan de gemeenteraad.

Stichting Hippisch Festijn, Tennisvereniging Edos, Tennisvereniging Thos, Tennisvereniging Esteren, Voetbalvereniging Gassel, Paarden- en ponyvereniging Het Raamdal en de Jeu de Boulessclub van Grave schreven een brief over:

De sportfoto die er nu niet komt.

De programmabegroting.

Lokaal sportakkoord.

Drie scenario’s voor onze sportaccommodaties.

Dringende oproep.

Enkele citaten:

Er is echter nauwelijks draagvlak voor zo’n sportakkoord na de teleurstellende presentatie van de sportnota.

Voor onze verenigingen geldt in ieder geval dat we daar geen tijd en energie meer in willen steken als er geen extra middelen voor de sport en onze accommodaties komen.

Er is in Grave geen enkele financiële ruimte meer om uitvoering te geven aan een sportnota of investeringen in andere sportaccommodaties dan Kranenhof.

Was de sportnota dan toch het zoethoudertje waar we in september over spraken?

Hoe serieus neemt de gemeente ons?

Het vertrouwen is inmiddels tot onder het nulpunt het nulpunt gedaald.

Wilt u verantwoordelijkheid nemen voor de afbraak van het voorzieningenniveau en het verenigingsleven?

Het wordt tijd om kleur te bekennen en ons niet langer aan het lijntje te houden.

We willen niet langer trekken aan een dood paard.

We wensen u veel wijsheid toe in uw besluitvorming.

Een gedachte over “Opnieuw zorgen over sport in Grave.

  • Wilfried Scholten

    Jammer dat alleen naar de verenigingen met een eigen accommodatie wordt verwezen. De sport nota richt zich op alle verenigingen die zich met sport bezighouden. Dat geldt dus ook voor verenigingen die zaalruimte huren van sportaanbieders in Grave. Ook zij worden geconfronteerd met het afbreken van de voorzieningen en de bezuinigingen die voorgesteld worden zoals het beëindigen van Sjors Sportief en het verminderen van de subsidie voor Jeugdleden. En dan te bedenken dat er bij het opstellen van de Sportnota nadrukkelijk op is gewezen dat sport zeker voor de jeugd van wezenlijk belang is. Hoe geloofwaardig is deze nota nog als, nu de inkt amper droog, al direct gesproken wordt over verdere bezuinigingen op sport. Hoe geloofwaardig is het nog als er wel vele miljoenen naar een voetbalclub kunnen en er dan voor de andere verenigingen niets meer gedaan lijkt te kunnen worden? Totaal niet geloofwaardig. Daarmee zeer terechte citaten van de zeven verenigingen.

    Echter, zou het niet beter zijn als ALLE verenigingen in Grave zich laten horen, samen optrekken en richting de Gemeente duidelijk maken dat het op deze manier niet verder kan. Moeten wij ook met al onze leden naar het Stadhuis om onze belangen kenbaar te maken? Bij de voetbalclubs heeft het ook tot succes geleid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *