Louis Sparidans: Houdt stand LPG en CDA! Een Graafse raadsvergadering.

GraverMaat: Louis Sparidans schreef twee berichtjes. Eerst een bericht over de laatste raadsvergadering en vandaag een reactie op de brief van Wim Hillenaar. Op de bovenstaande foto zit Louis Sparidans op de plek van de insprekers en spreekt over het “plucheplakken”.

Houdt stand LPG en CDA !

Laat je niet kisten door een brief van Wim Hillenaar, die optreedt namens de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Tunnis, als aspirant fusiegemeenten. LPG en CDA hebben onlangs namelijk nog heldhaftig besloten om vooralsnog NIET mee te doen aan één grote gemeente ‘Land van Cuijk’.

Je wilt nu toch zeker niet als een stelletje slappelingen alsnog meegaan in die grote fusie! Met de brief van Hillenaar in de hand kun je nog tot minstens 2026 zelfstandig blijven, nog zeven ‘vette jaren’. En ook onze beste burgemeester zal daar graag in meegaan.

Er zijn best nog een aantal Gravenaren te vinden die zoiets zeer zullen toejuichen. Zij rekenen er op! Ach, en ikzelf? Ik zal het lijdzaam ondergaan. Met mij hoef je geen medelijden te hebben.

Louis Sparidans

Een Graafse raadsvergadering

Ik gun het elke inwoner van Grave; het bijwonen van een raadsvergadering. Niet dat het leuk is, maar voor diegenen die graag naar een toneelvoorstelling gaan: het is vooral theater. Nog explicieter: meestal een tragedie. Soms zelfs in meerdere delen.

We hebben in Grave min of meer een eigen regisseur: de burgemeester. Ofschoon, er zijn betere maar hij doet wel zijn best. En eigenlijk mag je van een burgemeester ook niet veel meer verwachten. De toneelspelers (de partijen) zijn wel héél apart. Ze zijn vaak ook niet uit op een goede afloop van het spel. Dus een echt ‘happy end’ komt zelden voor.

Het lijkt er vooral op dat coalitie-minnende partijen, LPG, CDA en VVD, er genoegen in scheppen om de oppositie dwars te zitten. Ze genieten zichtbaar van hun spel, zeker als ze merken dat de oppositie er zich aan ergert. Och, eigenlijk is dat niet eens zo bijzonder, we zien dat ook vaak in de Tweede Kamer. Ook niet zo netjes.

De coalitie in Grave ziet voornamelijk als hoogste doel: een zelfstandig Grave, voor nu en altijd. Wat er ook van komt. Ik voel mee met hun gevoelens, ook al ben ik zelf een andere mening toegedaan, een meer rationele. De oppositie kiest voor een andere toekomst: met een grotere gefuseerde gemeente kúnnen we meer, we tellen dan ook meer mee. We worden ook beter gehoord.

Beide partijen zeggen het beste met álle inwoners van Grave vóór te hebben. En ik geloof ook dat ze dat menen. We zijn toeschouwers in een theater. Gaat dat zien, zolang het nog kan!

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: