De Gelderlander: Vertrouwen weg bij clubs. Verenigingen balen van bezuinigingen in Grave.

GraverMaat: De Gelderlander schrijft over de aangekondigde bezuinigingen. Bijna alle sporten gaan dat merken.

Mijn aanvulling: scholen, bieb gingen hun voor. Alleen op de bezuinigingen die ouderen treffen zijn nog geen openbare protesten gekomen.

HET HIPPISCH FESTIJN IN GRAVE.

DE GEMEENTE BEZUINIGT EN BIJNA ALLE SPORTEN GAAN DAT MERKEN.

Sportverenigingen in Grave balen van de bezuinigingsplannen van de gemeente. Zeven clubs stuurden een boze brief naar de gemeenteraad.

‘Het vertrouwen is inmiddels tot onder het nulpunt gedaald’, staat in de brief. De briefschrijvers Hippisch Festijn Grave, Paarden- en ponyvereniging ‘t Raamdal, Jeu de Boulesclub van Grave, Voetbalvereniging Gassel en de tennisverenigingen EDOS, Thos en Esteren zijn boos. Er wordt volgens hen te veel bezuinigd op sport.

Door een tekort van bijna 1,2 miljoen euro moet Grave bezuinigen.

,,Bijna alle sporten zijn de dupe, behalve sportpark Kranenhof”, zegt voorzitter van tennisvereniging EDOS Bas van de Wiel. Dit sportpark wordt vernieuwd, omdat voetbalclubs Estra, SCV’58 en GVV’57 fuseren. Hiervoor krijgen ze 4 miljoen euro subsidie.

Een ander pijnpunt is dat er geen geld is vrijgemaakt voor de nieuwe sportnota: hierin wordt het toekomstig sportbeleid van de gemeente uiteengezet. ,,Dit bezwaar begrijp ik. Maar we moeten als gemeente flink bezuinigen, hoofdzakelijk door bijvoorbeeld de toenemende kosten voor de jeugdzorg”, zegt wethouder Rick Joosten. ,,Het is van groot belang dat we met alle partijen in gesprek blijven, ook wanneer de financiële middelen beperkt zijn.”

Of dit gaat lukken is niet duidelijk. ,,We hebben voor de sportnota al meerdere malen om tafel gezeten, maar er is niets uitgekomen waar we iets aan hebben,” zegt Van de Wiel.

Ook de onderwijsvertegenwoordigers en de ouderenvereniging zagen er niets in. ,,Het was een overzicht van de huidige situatie, niet wat er in de toekomst wordt verbeterd”, zegt Van de Wiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: