ARENADossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Wacht niet op voldongen feiten.

Opiniestuk van Joris Luyendijk in de NRC van 18 september 2019.

GraverMaat: Als oprichter en voorzitter van Keerpunt 2010 volg ik aandachtig al het nieuws rond de bestuurlijke toekomst van mijn geboortestad Grave.

Zojuist weer “onze” hotelkamer in Catharinahof gereserveerd om morgenavond de “oppositie” bijeenkomst in Gassel te bezoeken.

Onze fractievoorzitter Ben Litjens, van oppositiepartij Keerpunt 2010, wil ik door onze aanwezigheid moreel ondersteunen en ook natuurlijk de initiatiefnemers!

Uiteraard ben ik reuze benieuwd hoe groot de steun van onze inwoners zal zijn.

Op die avond zal blijken of Grave, op vijf minuten voor twaalf, de weg naar het moeras inslaat of een andere koers richting het Land van Cuijk wil inslaan.

Journalist Joris Luyendijk inspireerde me om deze reactie te schrijven door zijn opiniestuk in de NRC van 18 september.

WACHT NIET OP VOLDONGEN FEITEN !

De troonrede voelde als een warm bad, maar was dit niet bij uitstek een gelegenheid geweest om stil te staan bij de grote keuzes op het gebied van klimaat, of geopolitiek, inclusief de onvermijdelijke offers, vraagt Joris Luyendijk. 

Grave staat aan de vooravond van een belangrijke beslissing over de bestuurlijke toekomst. Gelukkig maken de oppositiepartijen in Grave het alsnog mogelijk om stil te staan bij de keuzes die op Grave af komen. 

De kapitein praat over dekstoelen en het buffet, maar achter hem zie je onweer opdoemen. 

De LPG sleept haar kroonjuweel, Sportpark Kranenhof, ondanks de belabberde financiele toestand van de ‘staatskas” binnen. En men steekt veel energie in Grave Promotie. Op het zelfde tijdstip op woensdagavond als de bijeenkomst in Gassel wordt ook weer dit kroonjuweel van de LPG gelanceerd. In Gassel zal het coalitiegeluid amper gehoord worden. 

Luisterend naar het opgewekt-onbenullige commentaar bij de NOS meteen na de Troonrede was de verleiding groot om te denken: misschien is het Nederland gewoon niet gegeven om fundamenteel na te denken over grote ontwikkelingen. Misschien zijn we gewoon een volk dat liever afwacht tot de voldongen feiten er liggen.

Via de Arena worden we regelmatig geïnformeerd over de zegeningen van dit college/coalitie. Het andere geluid bereikt ons alleen via ingezonden stukken van onze Graafse Meedenkers enz.

Wordt Gassel een KEERPUNT in de Graafse geschiedenis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *