Update: Opmerkelijke oproep coalitiepartijen Grave: Cuijk, heroverweeg fusie!’ CDA distantieert zich van dit persbericht!

GraverMaat: opmerkelijk bericht zojuist op de digitale MaasDriehoek met triomferende LPG-ers op de foto.  

Onderstaand de reactie van het CDA op dat bericht:

Even een reactie op dit artikel: In het artikel wordt gesproken over een gezamenlijk persbericht (LPG en CDA in deze). Dit is onjuist en niet het geval geweest. Het artikel is gebaseerd op een persbericht van de LPG. De LPG heeft de redactie inmiddels gevraagd om het artikel op dit punt aan te passen. En ook wij als Graafs CDA hebben dit gevraagd aan de redactie.

De coalitiepartijen LPG en CDA in de gemeente Grave willen onderzoek laten uitvoeren naar een herindeling met Cuijk en Mill en Sint Hubert. Eén CGM-gemeente is volgens beide partijen een optie. “Wij roepen de raadsleden van Cuijk op om te heroverwegen of een herindeling CGM niet een betere keus zou zijn”, aldus beide partijen in een persverklaring.

De oproep van de coalitiepartijen is opvallend, omdat zelfstandigheid lange tijd werd gepredikt. Eén Land van Cuijk is voor LPG en CDA in de huidige raadsperiode (2018-2022) überhaupt geen optie. Nu een herindeling van Cuijk met Boxmeer en Sint Anthonis onomkeerbaar lijkt, wordt gepleit voor onderzoek. “De huidige realiteit dwingt ons om de keuze, zelfstandigheid of een herindeling CGM, versneld voor te leggen aan onze inwoners”, schrijven LPG en CDA. Een herindeling in het Land van Cuijk leidt volgens beide partijen ook niet tot lastenverlichting of tot dalende ambtelijke kosten.

Lees meer hierover in De Maas Driehoek van dinsdag 8 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: