De Gelderlander: Verhuizing tankstation heet hangijzer in Velp.

GraverMaat: De Gelderlander schrijft vandaag ook over de mogelijkheid dat de nieuwe rotonde niet doorgaat. De verhuizing  van het tankstation is een heet hangijzer in Velp schrijft Mirte van Rooijen in de papieren en digitale versie.

Nieuwe rotonde gaat mogelijk

niet door.

De nieuwe rotonde op de N324 bij de Tolschestraat in Velp gaat mogelijk niet door. Om de rotonde te realiseren, moet tankstation Tango verhuizen, maar over de nieuwe plek is onenigheid.

De provincie Brabant is al jaren bezig met de vernieuwing van de N324 tussen Oss en Grave. Een rotonde zou volgens de provincie een ideale oplossing zijn.

Toch zijn er vlak voor de deadline van 1 december bezwaren binnengekomen bij de gemeenteraad. Het tankstation mag volgens twee bouwbedrijven en een concurrerend tankstation niet op Wisseveld komen.

Het tankstation is bang voor te grote concurrentie, wat uiteindelijk tot sluiting kan zorgen. De twee bouwbedrijven willen de verplaatsing tegenhouden, vanwege de geluid- en stankoverlast in de nog te bouwen woonwijk.

Door de wijzigingen moet het plan opnieuw aan de raad worden voorgelegd. Het kan dus worden afgewezen of opnieuw veranderen. Dezelfde raad heeft hierom aan de provincie gevraagd welke gevolgen verschillende scenario’s hebben. De snelste en goedkoopste oplossing is om de huidige plannen te behouden.

De provincie stelt dat er sowieso een besluit moet komen. Anders blijft het kruispunt onveilig en is de snackbar voor niets gesloten. Een tijdelijke oplossing is om Tango een nieuwe plek te geven. Alleen hierdoor lopen alle werkzaamheden drie jaar vertraging op. Tot slot kan er gekozen worden om Tango te laten staan. Dan komt er geen rotonde en wordt alleen het kruispunt opgeknapt. Snackbar Koolen kan dan ook weer openen. Deze moest uiterlijk 31 oktober de grond aanleveren, maar dat is nu even uitgesteld. Wat er gaat gebeuren, wordt vanavond duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: