Louis Sparidans: “Ik snap die Rick Joosten wel”

GraverMaat: In de Arena deze bijdrage van Louis Sparidans. Geïllustreerd door een foto vanaf de Koningsdag varend in de Balkan. 

Rick Joosten, de jonge LPG-wethouder van onder meer ‘Sport en Financiën’ in Grave, is een slimme vent. Hij heeft de vernieuwing van Sportpark Kranenhof in zijn hoofd gezet en dat zál er komen! Er zijn nog wat bedenkingen tegen de wijze en omvang van financiering, zowel op de korte als lange termijn, maar het is vooralsnog slechts een minderheid in de Graafse Raad die daar moeite mee heeft.

Als er bij de LPG (Lokale Partij Grave) al plannen bestonden om op korte termijn te gaan fuseren met andere gemeenten, zou er volgens de wet AHRI bij een dergelijke grote investering vooraf overlegd moeten worden met kandidaat-fusiegemeenten. Maar door de schijn op te houden om persé zelfstandig te willen blijven hoeft dat niet. Als ‘Kranenhof’ geregeld is, kunnen we altijd nog gaan fuseren, zal hij denken.

Dat de financiering op de lange termijn op zijn minst twijfelachtig is, behoort kennelijk tot de categorie ‘Wie dan leeft, die dan zorgt’. Dat past wel bij de LPG. Opmerkelijk is dat ook de burgemeester hier zijn twijfels bij heeft, maar zijn drie wethouders kunnen er kennelijk goed mee leven.

We leven desondanks, niet alleen politiek-gezien, in een leuk stadje. Het komt best goed.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: