Grave 75 jaar bevrijd; 1!

GraverMaat: Vanuit onze hotelkamer in Catharinahof maakte ik deze foto met het vlaggetje van het evenement op de Markt en de Maasbrug op de achtergrond.

Mijn oudste zus Gerrie en oudste broer Joost had ik uitgenodigd om naar dit evenement te komen.

In diverse aparte berichten plaats ik meer foto’s.

Joost Leurs ontmoet zijn toenmalige overbuurjongen Theo Linders. Op de voorgrond ziet u Harrie Hendriks Hij schreef Ins ware de Graaf ‘n sterreke stad. Mijn oudste zus Gerrie zit naast de echtgenote van Joost; Ineke.
Op het nummer Rogstraat 8 zijn alle broers en zussen van mij geboren. In 1945 trokken de Amerikanen door de Rogstraat op weg naar de Markt. Gerrie vertelde dat ze vlak voor de bevrijding nog met mijn vader Adriaan brood met de bakfiets naar Balgoij had gebracht. De brug was toen nog in handen van de Duitsers.
Joost en Gerrie ontmoeten in Catharinahof Grad van Hooren; hij woonde Toine in de Hoofschestraat.
Joost schudt Mientje Jagers de hand. Ze zat bij de gasten uit Catharinahof.
Broer en zus Linders praten met Gerrie en Ineke. Mevrouw Hendriks herkent de Leursen ook.
Sophie kon gelukkig vlakbij het spektakel zitten en kreeg een deken omdat het begon af te koelen. Mijn stoel verliet ik regelmatig om foto’s van dit evenement te maken. Ik kon het niet laten.
Het werd steeds drukker op de Markt.
De broers Huub en Peter Linders overleggen terwijl de Thompson Bridge band de aanwezigen al “opwarmt”.
Jolanda Linders en onze Graafse “filmmaker” Lou Kruisbergen stemmen nog even zaken op elkaar af.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: