De Gelderlander: Nieuw sportpark voor Grave.

GraverMaat: De Gelderlander berichtte over het besluit over Sportpark  Kranenhof.

Hieronder enkele citaten uit het artikel.

Meer in de papieren versie en de digitale media.

Ondanks bedenkingen gaat sportpark Kranenhof gewoon door.

De gemeente draagt aan de zeven miljoen euro die de klus gaat kosten ruim vier miljoen euro bij. Dat geld wordt opgebracht door de subsidie die voor de komende 40 jaar is gereserveerd in één keer uit te betalen.

En dus ontving Jan Nuijen gisteravond de felicitaties van de mensen op de publieke tribune van het stadhuis.

Bedenkingen waren er nu nog steeds bij de tegenstemmers Keerpunt 2010, D66, VPGrave en één lid van de CDA-fractie. Bedenkingen vooral over de financiën en de risico’s die de gemeente loopt.

Het genomen besluit splijt coalitiepartij CDA. Roland Eijbersen stemde anders dan fractievoorzitter Alex van Megen tegen het voorstel om geld uit te trekken voor het nieuwe sportpark. ,,De risico’s zijn te groot. Daarbij hebben we het over twee maanden over de begroting van de gemeente voor 2020. Dan moeten we kijken hoe we een tekort van 1,5 miljoen euro op gaan vangen”, zei hij.

Zes clubs uit Grave zijn bang dat er geen geld over is als de gemeente 4,1 miljoen euro uittrekt voor sportpark Kranenhof. VPGRave, D66 en Keerpunt 2010 vroegen om jaarlijks 25.000 euro weg te leggen, maar dat voorstel werd niet aangenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: