Graafse Meedenkers: Verkeer in de binnenstad!

GraverMaat: Bij de ingekomen stukken van de gemeente Grave zag ik deze brief. De brief, van 29 juli,  is gericht aan het college. Afschriften zijn gestuurd naar de politieke partijen. De heer SCJ Klabbers schreef deze brief. Hieronder zijn verhaal;

Beste Gemeente Grave,

Wij wonen ondertussen alweer een dik jaar in het centrum van Grave en een aantal zaken op het gebied van verkeer vallen ons op:

Parkeren buiten de blauwe vakken.

Wat opvalt is dat er in de binnenstad veel buiten de blauwe parkeervakken wordt geparkeerd en dat daar helemaal niet op wordt gehandhaafd. Niet door de BOA’s en niet door de politie die beide toch regelmatig langs verkeerd geparkeerde auto’s lopen/rijden.

Niet plaatsen van een parkeerschijf.

Veel auto’s plaatsen überhaupt geen parkeerschijf. Ook daar hebben we het afgelopen jaar nog niemand op zien handhaven. Mijn vraag is of dit bewust beleid is of dat dit bij de gemeente Grave nooit is opgevallen? Vaak is het zelfs de combinatie van buiten de parkeervakken parkeren en geen parkeerschijf plaatsen.

Snelheid.

Ik woon zelf in de Ruyterstraat en daar is het regelmatig een racebaan. De 30 km/h zone is daar bij veel bestuurders onbekend. Daarnaast is de straat, zonder snelheidsbeperkende maatregel, blijkbaar ideaal voor, met name jonge bestuurders om de auto’s even flink op te trekken. Ook hier nooit iemand zien handhaven. Het gaat een keer fout in de straat!

Samenvattend een aantal vragen m.b.t. uw verkeersbeleid in de binnenstad.

Als laatste de vraag waarom wij als bewoners van het centrum een dure parkeervergunning betalen als op het parkeren niet wordt gehandhaafd? Niet op parkeerlocatie en niet op tijd?

Met vriendelijke groet,

SCJ Klabbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: