GRAVELaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Graafse Meedenkers: Mijn Grave in 2020!

GraverMaat: Bij het doorbladeren van mijn papieren archief trof ik enkele brieven van leerlingen van het Merletcollege uit 2007 aan.

Het zijn brieven aan de toenmalige burgemeester in het kader van een project “Grave in 2020” Kevin Huizing, de zoon van de fanatieke “Facebookberichter” Hans Huizing.

De foto boven dit artikel is van zijn zoon die wereldwijd optreedt als muzikant Budakid.

Hij staat hier voor de skyline van New York. De “flats van Grave” heeft hij verruild voor de “wolkenkrabbers van New York”.

Mijn Grave in 2020!

Ik ben Kevin Huizing en ben 15 jaar oud. Ik  woon in de wijk Estersveld, waar pas nieuwe jeugdplaatsen zijn aan-gelegd, zoals een panna-veldje, een basketbalveld en een Jeugdhok. Ik zelf vind het panna-veldje best klein en een beetje saai. Een verbetering zou kunnen zijn:

Het plaatsen van lantaarnpalen, een friettent of iets anders wat veel jongeren trekt.

Maar nu wil ik het hebben over het jaar 2020.

In 2020 zou ik Grave willen zien als een grote stad. Er zouden dus meer huizen moeten zijn. Je kan deze dan bouwen op een weiland.

Er zouden ook meer jeugd activiteiten of meer sportverenigingen moeten zijn.

Er zou van voetbalclub Estria of GVV een rugbyclub gemaakt kunnen worden.

Ook zou GVV en Estria een grote voetbalvereniging kunnen zijn.

Grave zou ook veel groter lijken als er een paar flats worden gebouwd.    Dan zijn er ook gelijk meer woon mogelijkheden.

Ik heb uitgerekend dat ik in 2020 alweer 29 jaar ben.

In deze leeftijd zal ik graag meer uitgaansgelegenheden willen hebben. Zoals een leuker café (die er nu zitten is niet veel).

Maar Grave zal ook nog een keer een goede  bioscoop moeten hebben. Dat zal veel publiciteit opleveren.  Want als je een leuke, nieuwe film wilt zien, zou je naar Wijchen of Oss moeten gaan.

Een grote discotheek zou ook erg bij Grave passen.

In Grave zijn ook niet veel winkels. Zo zou er misschien een grote winkelstraat kunnen komen die langs de Maas loopt. Een soort boulevard langs de Maas.

Grave zal ook nog cultureel heel belangrijk blijven. De historische monumenten moeten behouden worden en dat zou ook veel toeristen trekken, wat voordeel kan hebben op de winkels die er in die tijd zullen zijn.

Groter, moderner en sfeervoller.

Dit is mijn opstel over Grave in het jaar 2020.

Vriendelijke groet, Kevin Huizing,       Klas sg3c op Merletcollege Grave.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *