Geld uit de muur halen in Grave is bijna onmogelijk.

GraverMaat: Op zondagmiddag, 11 augustus, om 12.15 uur probeerde Anrico van der Linden geld op te nemen in de Albert Heijn. Helaas was het apparaat defect. Ik mocht dat moment van hem vastleggen. De Gelderlander schreef er zaterdag nog over in een artikel in de MAASLAND editie. Hieronder enkele citaten. Op 12 juli stelde het CDA al raadsvragen over pinautomaten in Grave. 

Anrico van der Linden troffen we aan bij de geldautomaat van ING in de Albert Heijn.

Bewoners willen ook ‘s avonds contant geld opnemen.

Contant geld lijkt op sterven na dood. Bijna overal kan worden gepind, maar wie ooit briefgeld nodig heeft, wil het wel snel uit de muur kunnen halen.

In Grave is dit tussen 21.00 uur en 08.00 uur onmogelijk, want de geldautomaten in de binnenstad zijn verdwenen. ,,We kunnen alleen overdag bij de supermarkten terecht.”

,,De hele stad staat op z’n kop”, vertellen Marjos en Paul Bakers uit Grave. Zij zetten zich in om de geldautomaat weer terug in Grave te krijgen. ,,Veel mensen zijn niet gewend om alles te pinnen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en toeristen.” Er zijn nog wel geldautomaten bij de Albert Heijn en de Jumbo, deze zijn van 08.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar. ,,Maar bij een storing is er dagenlang geen contant geld beschikbaar.”

Ze hebben een medestander in Tom Schouten uit Grave. Hij zit bij de ondernemersvereniging en zag het probleem vorig jaar ontstaan. ,,De drie panden waar de geldautomaten in waren gevestigd, zijn nu woonpanden, voor de veiligheid mag er geen geldautomaat meer onder staan”, zegt Schouten.

Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat er meerdere plaatsen de revue passeerden, maar er strenge eisen zijn voor het plaatsen. ,,Uiteindelijk ligt de uitvoering bij Geldmaat en niet de gemeente.”

Geldmaat is een partij die alle geldautomaten van de drie grote banken vervangt. ,,Als individuele bank kunnen wij hierdoor niets aan dit probleem doen”, vertelt directievoorzitter Aernout van der Does van Rabobank Land van Cuijk. ,,Wij krijgen veel klachten binnen en vinden het behoorlijk vervelend.”

Hij heeft contact met Geldmaat, maar zijn invloed blijft beperkt.

De gemeentewoordvoerder laat weten dat deze locatie, in samenspraak met de Rabobank, geschikt wordt geacht. Pandeigenaar Theo Reijnen heeft hier alleen nog niets over gehoord.

Vragen CDA Grave, Dhr. Eijbersen inzake pinautomaten Grave.

Na het verdwijnen van de pinautomaat van de Rabobank op de Markt in Grave enkele
maanden geleden, is nu ook de pinautomaat van de ABN AMRO in het centrum verwijderd.
Het CDA Grave stelde al eerder vragen over het verdwijnen van de Rabobank automaat.
Dit betekent dat onze inwoners alleen nog geld kunnen pinnen in bepaalde winkels, zoals deAH.
Het CDA in onze gemeente vindt dit een verschraling, daar de ervaring leert dat er nog ruim gebruik werd gemaakt van het opnemen van geld bij pinautomaten en bij evenementen. Ook is het niet gastvrij naar onze toeristen toe, er had op zijn minst van tevoren een waarschuwing geplaatst kunnen worden.

Dit betekent dat er buiten winkeltijden om in onze gemeente geen geld kan worden gepind.

Daarom heeft het CDA de volgende vragen:

– Was de gemeente op de hoogte van het verwijderen van de pinautomaat van de ABN
AMRO? Wat is de reden van het verwijderen? Heeft de gemeente gewezen op de gevolgen
van weer het verdwijnen van een pinautomaat?

– Zijn er alternatieven besproken?

– Wanneer kan er in Grave weer gewoon buiten, dus onafhankelijk van winkeltijden, geld
opgenomen worden bij een pinautomaat?

– Wanneer kunnen we in onze gemeente een zogenaamde ‘geldmaat’ verwachten? Wat is
de stand van zaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: