De GelderlanderLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

We gaan een glimp van de gele trui in de straten van Boxmeer opvangen.

Er is geen enkele reden om vandaag niet te gaan naar Daags na de Tour, de wielerwedstrijd in Boxmeer. Al was het maar om een glimp op te vangen van de Nederlander die na dertig jaar eindelijk weer een gele trui veroverde.
Vijf tips.

1. De gele trui dus. Met Mike Teunissen heeft Nederland voor het eerst sinds dertig jaar weer een drager van de gele trui gehad. Hij bemachtigde die op de eerste dag van de Tour de France. Mooie kans om een glimp van de renner op te vangen. Of een handtekening te bemachtigen. Renners zijn erg benaderbaar voor hun fans. Overigens is de Nederlander die voor Teunissen in het geel reed (in 1989) er ook: Erik Breukink zorgt voor het startschot.

2. Leuk, die wielerkoers van de profs in de avonduren (start 20.00 uur), waarbij alle Nederlandse renners uit de Tour aanwezig zijn. Maar er is zo veel meer te doen. Junioren komen al om 13.00 uur tegen elkaar uit op het in de straten van Boxmeer uitgezette parcours. Ook mooi om te zien en dan is het nog lang zo druk niet als in de avonduren. Annemiek van Vleuten of Marianne Vos ontmoeten? Kan zomaar voordat ze (om 17.15 uur) hun rondjes achter de derny’s (brommers) rijden. Ook bij de mannen is er een ‘meet-and-greet’. Een half uur voordat ze de strijd met elkaar aangaan.

3. Natuurlijk is het ’s avonds druk, maar ruimte is er voor iedereen. Ook voor mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel. Toen rondedirecteur Pierre Hermans vorig jaar hoorde dat een rolstoeler niet naar Boxmeer kwam omdat ze dacht toch niet dicht bij het wielerparcours te kunnen komen, ondernam hij actie. En zie: nu staat er een speciale tribune voor rolstoelgebruikers. Met oprijplank.

4. Geen zin om naar het wielrennen te kijken, maar wel om van de sfeer te genieten? Kan prima. Boxmeer is vandaag een groot feest, met talloze kraampjes voor eten en drinken. En ook na de wedstrijd zal het in Boxmeer nog lang onrustig zijn.

5. Oh ja, de wedstrijd. Rondjes rond de kerk met een totale lengte van 80 kilometer. Wie er gaat winnen? Meestal is dat een renner die in de drie weken voorafgaand aan Daags na de Tour, in de Ronde van Frankrijk goed heeft gepresteerd. Teunissen is dus een kanshebber, net als Dylan Groenewegen, de sprinter die een etappe won. En natuurlijk Steven Kruijswijk, die de Nederlandse hoop op winst in het algemeen klassement even deed oplaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *