De Gelderlander: Zit Grave wel op een grotere Jumbo super te wachten?

GraverMaat: Behalve de uitbreidingsplannen van de Jumbo loopt ook nog de procedure van verplaatsing van  de Lidl naar het Van de Venneterrein. Hier wil de Lidl ook een vergrote super beginnen. Er loopt een gerechtelijke procedure van o.a. Buurtbewoners om deze verplaatsing niet mogelijk te maken. Hoe de STAVAZA is, is niet bekend. 

HERMAN WISSINK

Een Jumbo die twee keer zo groot is, mogelijk waar tot voor kort De Sprankel stond. Zijn daar mogelijkheden voor?

De wens om op de plek waar basisschool De Sprankel heeft gestaan een supermarkt te bouwen is bij de gemeente bekend, maar wethouder Ben Peters verwijst naar de procedure die is gestart voor invulling van het Sprankelterrein. Ontwikkelaars krijgen de kans om met een voorstel te komen.

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het Sprankelterrein ruim 1 miljoen euro moet opbrengen. Volgens Van Kuppeveld zijn er meerdere plekken in de wijk die geschikt zijn voor een supermarkt. De woordvoerder van de gemeente bestrijdt dat. ,,Een andere locatie voor de Jumbo dan het Sprankelterrein is niet aan de orde.”

‘Voortzetting van een situatie met vier kleine aanbieders is naar verwachting op langere termijn economisch onhoudbaar’, staat in het rapport van DTNP.

‘Bij een uitbreiding van een supermarkt buiten de centrum, hebben de inwoners uit de wijk minder aanleiding naar het centrum te gaan voor hun boodschappen.’

Meer: in de papieren en digitale Gelderlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: