Echte Gravenaar Frank Marcellis lost overlast rondslingerende fietsen met een paar strepen en voetje op.

GraverMaat: De Gelderlander schrijft over de simpele oplossing die hij bedacht heeft voor de overlast door rondslingerende fietsen. Herman Wissink belde voor mijn reactie omdat Keerpunt 2010 en zelfs de lijst Jacques Leurs al jaren om oplossingen vroeg.

Hieronder enkele citaten uit het artikel op de website en krant met een foto van Frank met het bord dat hij maakte met daarop een foto van Sophie in de rolstoel voor de fietsenchaos op de stoep bij de bushalte/stadskantoor.

Het trottoir is vrij van rondslingerende fietsen.

 

FRANK MARCELLIS:
,,DIT WERKT PRIMA.”
Voor zijn post-academische studie had Marcellis nog een project nodig om aan te pakken. En omdat hij op weg naar zijn werk dagelijks de rondslingerende fietsen zag liggen, was het idee snel geboren.
Maar er moest ook nog een eerste aandachtsbeeld komen, wist Marcellis. ,,Normaal doe je dat op een positieve manier. Maar ik had een foto gezien van iemand in een rolstoel die niet verder kon. Daarmee laat je dus het verkeerde beeld zien. Toen ik de foto aan jongeren liet zien, wisten ze meteen wat de bedoeling was. En dan met de tekst ‘Top dat je het voetpad vrijhoudt’, werkt het prima.”
HERMAN WISSINK:Hoe simpel kan het zijn.
“Trek een paar witte lijnen op de stoep, schilder wat witte voetjes en plaats een informatiebord en weg is het probleem met de fout geparkeerde fietsen voor het stadhuis in Grave.”

JACQUESLEURS:

De Maastraat is “onbegaanbaar” voor mensen met een functiebeperking.

Enkele door mij gepubliceerde foto’s.
Enkele door mij gepubliceerde foto’s.

 

Al jaren vechtend tegen de overlast, is blij. ,,Tuurlijk wel fraai dat ik bij de gemeente al jarenlang gevraagd heb om er iets aan te doen. Diverse wethouders hebben beloofd er naar te kijken en nu komt er een stagiair met de oplossing. Ze moeten Frank Marcellis maar vaker vragen. Er valt voor rolstoelers wel meer op te lossen in Grave.”

Misschien kan Frank een oplossing bedenken hoe rolstoelers en mensen met rollators enz. van en naar het uitgaansgebied in de Maastraat en het Maasplein kunnen gaan over de kinderkopjes. Het trottoir aan de kant van het Palazzo Theater is onbegaanbaar omdat er nog steeds een schutting staat. In Naarden hebben ze tussen de kinderkopjes vloeibare asfalt aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: