TOP! Dat jij het voetpad voor mij vrijhoudt!

GraverMaat: De complimenten aan de bedenker van deze oplossing; de Gravenaar Frank Marcellis.  Frank Marcellis is recent afgestudeerd als gedragsveranderaar en is partner van het bureau ANDC.nl in Nijmegen. Frank houdt hier zijn diploma vast. Het buro voert o.a. projecten uit voor Mooiland. Hij vroeg alsnog toestemming om mijn foto te gebruiken. Vanaf de eerste dag van het in de lucht gaan van mijn weblog en website in 2008 mag iedereen gevraagd en ongevraagd foto’s gebruiken. 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Nu de andere hobbel in de Maasstraat nog aanpakken. Het trottoir is onbegaanbaar doordat er na de Palazzobrand een schutting op het trottoir is gebouwd. Tot op de dag van vandaag is dit een obstakel voor iedereen met een functiebeperking. Zie foto’s verderop.

Sophie heeft ook de nieuwe picknick plek aan de Maas uitgeprobeerd. Mooi initiatief. 

Vandaag zagen we dat het trottoir bij het busstation/gemeentehuis gedeeltelijk vrijgemaakt is voor rolstoelen. Tot onze grote verbazing zagen we op de affiches een foto terug waarop Sophie in haar rolstoel haar weg probeert te vervolgen over het trottoir. Er zijn nu  duidelijke fiets-parkeervakken afgebakend en er is een “looplijn” gemaakt. Onze complimenten voor deze oplossing waar jarenlang om gevraagd is. Het  toepasselijke spreekwoord zegt:  “Goed werk heeft tijd nodig.” Op 15 juni 2017 maakte ik deze onderstaande foto van de fietsenchaos op het trottoir.
Vanaf Catharinahof liepen we naar het kruispunt. We zagen witte voetstappen en omlijnde vakken waar de fietsen keurig in gestald waren.
Sophie zag zichzelf terug op een foto uit 2017.
De originele foto.
Alle fietsen keurig in het vak. Op vrijdagmiddag.
Zo kunnen we onbekommerd terug naar Catharinahof.
Noodgedwongen over de kinderkopjes die met grote voegen tegen elkaar liggen. In vestingstad Naarden hebben ze vloeibare bitumen in de dieperliggende voegen gegoten. Afdoende.
Zaterdagavond stond er zelfs een auto links geparkeerd. Verderop staat de schutting van het Palazzo. Over de invalidetoiletten zullen we het maar niet hebben! Overdag kun je bij Moeders, HEMA Stadskantoor, Catharinahof en de Elisabethkerk terecht als de kerk geheel open is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: