Grave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Leo de Vreede stopt, na een verhelderend gesprek, zijn klachtenprocedure over brieven aan de raad.

Beste fractievoorzitters,

Op 6 en 16 februari 2019 zond ik brieven aan de gemeenteraad. Een afschrift daarvan heb ik aan alle raadsleden persoonlijk gezonden. Van de griffie is bericht ontvangen dat de brief van 6 februari als ingezonden stuk op de agenda voor de raadsvergadering van 26 maart zou worden geplaatst. In de commissievergadering van 19 maart heb ik gebruik gemaakt van het spreekrecht. Op 23 februari heb ik nog een aanvullende mail aan de raadsleden persoonlijk gestuurd.

In de raadsvergadering is de brief van 6 februari conform het advies en zonder enig commentaar voor kennisgeving aangenomen. Omdat ik dit totaal negeren in strijd achtte met uw eigen streven de burgers meer bij het besturen van de gemeente te betrekken heb ik daarover op 4 april een klacht tegen de gemeenteraad ingediend.

Conform de verordening heb ik op 9 maart een gesprek gehad met de klachtbehandelaar, de klachtencoördinator, de plaatsvervangend voorzitter van de raad en de griffier. Uit dit gesprek is mij duidelijk geworden dat deze afhandeling van ingezonden brieven geheel conform de geldende regeling is en dat voortzetten van de klachtenprocedure daarom zinloos is. Die procedure is dus afgesloten. Ingaan op dergelijke brieven is een zaak van de fracties zelf.

Vandaar dat ik u bij deze verzoek alsnog te reageren op de brieven en mails die ik u zond. Natuurlijk wil ik daarover graag met u van gedachten wisselen.

Met vriendelijke groeten,

Leo de Vreede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *