EGSKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Stuurgroep Samenwerking: Wij gaan door om een fusievereniging met nieuwe sportaccommodatie te realiseren.

Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Na de bespreking van het raadsvoorstel op 12 februari 2019 waarbij het voorstel mét amendement ‘Voortgang en zekerheid vernieuwing sportpark De Kranenhof’ werd aangenomen, gaven wij al aan dat wij ons enorm gesteund voelden door de massale opkomst. Daarmee lieten jullie zien dat een overgrote meerderheid achter onze ‘toekomstplannen’ staan. Want het gaat om de toekomst. Dé toekomst van het voetbal in onze gemeente en dé toekomst van sporten op een mooie accommodatie in Grave.

Ook de positieve houding van onze gemeenteraad op het collegevoorstel dat door wethouder Joosten namens B&W aan de raad werd voorgelegd en de vele complimenten voor onze toekomstplannen resulterend in een stemverhouding van 12 stemmen VOOR en maar 1 stem TEGEN  gaven aan dat wij op de goede weg zijn.

WIJ GAAN DOOR richting één prachtige vereniging met een schitterende toekomstbestendige accommodatie waar we allemaal trots op kunnen zijn!

De afgelopen maand is er contact geweest met de KNVB over juridische ondersteuning om te komen tot een gedegen Fusieplan inclusief het fusievoorstel, waardoor de drie verenigingen aan kunnen geven samen verder te willen. Het concept Fusieplan is voorgelegd aan juridische specialisten en zal de komende maanden aan jullie, onze leden worden voorgelegd.

Daarnaast is een werkgroep vanuit de drie verenigingen in een constructief overleg met de gemeente Grave de gevraagde zekerheden uit aan het werken en te laten toetsen door Stichting Waarborgfonds Sport en de Stichting Vereniging en Recht.

Ondertussen is het zaterdags een sportieve ‘drukte van belang’ op De Kranenhof waar de voetballende EGS jeugd elkaar treft om samen te sporten ondersteund én begeleid door vele vrijwilligers, ouders/verzorgers, familieleden en oma’s en opa’s. Wekelijks geeft het tekort aan kleedlokalen de enorme behoefte aan een nieuwe accommodatie aan. Het is geen wens, maar een ‘must’!

De komende maanden kunnen jullie als leden beslissen of Grave en omgeving in de nabije toekomst én de komende 40 jaar een fantastische mogelijkheid heeft om te kunnen sporten.

Jullie krijgen de kans om ervoor te zorgen dat in de toekomst in Grave sporten op een mooie accommodatie mogelijk blijft. Zo’n kans krijg je niet vaak!

Jan Nuijen, namens de Stuurgroep Samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *