Grave LokaalIngezondenLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Ingezonden: Louis Sparidans: Wat nu?

GraverMaat: Deze brief is terug te vinden op de gemeentelijke website bij de ingekomen stukken.

Beste leden van Raad en College van de Gemeente Grave

Betreft: Vonnis Scheepwerf Grave

Het vonnis van het Gerechtshof inzake het beroep van de scheepswerf Grave versus de gemeente is duidelijk: de gemeente heeft onrechtmatig gehandeld en is aansprakelijk voor de schade. Ik laat de aanleiding voor wat het is, zulks is algemeen bekend, en richt mij uitsluitend op de vraag: wat nu?

Als ik burgemeester zou zijn geweest, zou ik zo spoedig mogelijk de heer van Kessel hebbengebeld voor het maken van een afspraak. Juist uit het oogpunt van een passende wijze van bestuurskracht richting burgers en ondernemers zou ik in de eerste plaats proberen of een en ander in minnelijke schikking is op te lossen.

Maar nee, ik begrijp dat er meteen hard geschut is ingezet, ondanks hoeveel de gemeente dat extra zal gaan kosten. Dat is niet de juiste weg! Zo zet je burgers en ondernemers tegen de overheid op en weet je zeker dat je straks ‘de hoofdprijs’ zult moeten betalen.

Keer terug op de ‘minnelijke weg’, biedt excuses aan voor hoe een en ander destijds is verlopen en zeg toe, in wederzijds belang, je best te willen doen een zo acceptabel mogelijke oplossing te vinden, voor zover zulks in deze zaak nog mogelijk is.

In vergelijkbare gevallen tijdens mijn werkzame leven heb ik hier goede ervaringen mee opgedaan. Ik wens u graag een wijs besluit toe.

Met alle hoogachting,

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *