De Gelderlander: Verkoop Arsenaal is bijna rond.

Eind deze maand duidelijkheid

over toekomst monumentaal

pand

 

Het Arsenaal in Grave krijgt een nieuwe eigenaar. Er is inmiddels een voorlopig koopcontract getekend. Dat bevestigt Jan des Bouvrie jr.

Naar verluidt gaat het om een groothandel in meubels uit Nijmegen.

Dat laatste wil Des Bouvrie niet bevestigen. ,,Omdat de nieuwe eigenaar nadrukkelijk heeft verzocht nog anoniem te blijven”, zegt Des Bouvrie.

Dat het om een groothandel gaat, bleek vorige maand al toen de gemeente Grave een vergunning verleende voor het uitbreiden van de ‘detailhandelfunctie met groothandel.’ ,,Er heeft zich, na tien jaar leegstand, een initiatiefnemer bij de eigenaar en bij de gemeente gemeld met plannen voor het Arsenaal”, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

,,Een eventuele herbestemming, waaraan wij door het afgeven van de vergunning medewerking verlenen, is nog afhankelijk van definitieve verkoop door de eigenaar aan de initiatiefnemers. Om die reden heeft de initiatiefnemer verzocht om voorlopig nog niet kenbaar te maken wie de initiatiefnemer is.”

Vergevorderd

Volgens Des Bouvrie jr. is de koop inderdaad nog niet honderd procent rond.

,,Er zijn nog ontbindende voorwaarden. Maar we zijn al wel in een vergevorderd stadium.”

De zoon van interieurontwerper Jan des Bouvrie, eigenaar van het Arsenaal, zegt dat de koper geen valse hoop wil wekken zolang de koop niet definitief is.

,,Mocht het alsnog niet doorgaan, dan zijn er gelijk veel mensen teleurgesteld. Er zijn al vaker geïnteresseerden geweest die uiteindelijk afhaakten.”

Enthousiast

De gemeentewoordvoerder zegt dat het bij de afgifte van de vergunning belangrijk was dat bij een herontwikkeling van het Arsenaal ‘het monumentale pand als zodanig behouden blijft en dat de economische bestemming in stand blijft’.

De gemeente heeft bij de initiatiefnemer aangegeven enthousiast te zijn over de plannen

,,Omdat deze bijdragen aan een positief economisch klimaat in de binnenstad.”

Volgens Des Bouvrie jr. moet er eind deze maand meer duidelijkheid zijn over de definitieve verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: