Uitspraak rechter: Vele vragen moeten nog beantwoord worden. Nog geen antwoorden openbaar.

GraverMaat: Na de uitspraak in het hoger beroep door de curator in De Zaak Gemeente Grave/Graafse Scheepswerf komen er steeds meer vragen los die dringend om een antwoord vragen.

De vragen die we gesteld hebben aan het college worden opgenomen in iBabs en het griffiebericht ter beantwoording door het college. Als de antwoorden binnen zijn publiceren we de antwoorden. Volgens het aangepaste reglement van orde moeten vragen binnen 14 dagen worden beantwoord. Deze termijn was eerst 30 dagen. Op 8 maart werden door Ben Litjens onderstaande vragen ingediend. Benieuwd of de antwoorden vandaag nog in IBabs verschijnen. We houden u op de hoogte.

Hieronder onze vragen aan het college:

 1. Klopt het dat de kern van het betoog van de rechter in het hoger beroep als volgt is ? De gemeente had  de beperking in het destijds ontwerp bestemmingsplan niet op mogen opnemen. Daardoor is onrechtmatig gehandeld jegens de scheepswerf.
 2. Wat voor invloed heeft de gedoogconstructie gehad in de gerechtelijke procedures waarmee de gemeente te elfder uren is gekomen?
 3. Moet als gevolg van de uitspraak  de schade die geleden is en nog wordt geleden door de gemeente vergoed worden?
 4. Tot welke hoogte schat de advocaat de schade in? Dus wat gaat het de Graafse gemeenschap kosten?
 5. Hoe ziet de raming eruit van de te reserveren geldmiddelen?
 6. Klopt het dat Robert van Kessel, nu hij de onrechtmatigheid niet meer hoeft te bewijzen, succesvol zijn schade kan claimen?
 7. Waarom zou cassatie nog enig vooruitzicht op succes kunnen hebben?
 8. Welke gevolgen heeft het betalen van schadevergoeding aan de curator en de scheepswerfdirecteur voor het doen van investeringen in bijvoorbeeld het Sportparkplan en het VISIOterrein?
 9. Welke gevolgen heeft de gerechtelijke uitspraak op de plannen van woningbouwontwikkeling Kalliste op het project Scheepswerf Grave?
 10. Hoe ziet het communicatieplan en tijdpad  er uit over het informeren van de Graafse burgers over toekomstige stappen?
 11. Is er al gesproken met de directie van de Graafse Scheepswerf? Men is tot elkaar veroordeeld schreef de Gelderlander terecht.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: