Groep GVV’ers verzet zich fel tegen voorgenomen fusie.

Bezwaarmakers zijn sterk

gekant tegen verhuizing

naar ander sportpark.

Een fusie tussen drie voetbalclubs in de gemeente Grave (GVV’57, Estria en SCV’58), liever niet. Dat vindt een groep GVV’ers die zich hevig verzet tegen de voorgenomen fusie.

De bijkomende verhuizing van het GVV-sportpark De Bikkelkamp naar De Kranenhof, waar momenteel Estria en SCV’58 al gebruik van maken, zien zij niet zitten. GVV-voorzitter Huub Linders betreurt de kritiek en het moment daarvan.

De groep, die zegt te bestaan uit ouders, jeugdleden, leden, trainers en vrijwilligers, trekt nú aan de bel, omdat volgende week in de gemeenteraadsvergadering van Grave 5,7 miljoen euro vrijgemaakt moet worden voor een compleet nieuw sportpark op De Kranenhof. Vandaag staat het onderwerp op de agenda van de commissievergadering op het Graafse stadhuis.

,,De plaats van het nieuwe sportpark is voor de mensen uit het dorp Grave een doorn in het oog”, verwoordt Berry Bonnikhorst de kritiek namens de bezwaarmakers. ,,Er zijn grote bedenkingen over de bereikbaarheid. De Bikkelkamp ligt nu aan de rand van Grave. Jeugdleden kunnen daar nu zelf naartoe fietsen of zelfs lopen. De Kranenhof ligt een stuk verder weg. Straks moeten er voor de jeugdleden ouders en opa’s en oma’s ingezet worden om ze naar trainingen en wedstrijden te brengen.”

Volgens de groep Bonnikhorst is het behoud van het sportpark De Bikkelkamp belangrijk voor Grave. De accommodatie is voor meer activiteiten dan alleen voor het voetbal belangrijk. ,,De kantine kan ingezet worden als wijkaccommodatie voor de wijken Zittert, Rode en Blauwe Dorp, de Mars, de Binnenstad en de Henricuswijk.”

Het steekt de groep verontruste leden, net zoals dat eerder bij leden van Estria het geval was, dat de leden van de club nog niet hebben mogen stemmen over de voorgenomen fusie. Linders, voorzitter van GVV, snapt niet dat gedacht wordt dat de leden geen stem hebben gehad. ,,Ik ben in 2012 voorzitter geworden, omdat GVV op dat moment geen voorzitter had. Twee jaar geleden was het bestuur herkiesbaar. Ik heb toen duidelijk aangegeven wat ons doel was: een fusie. En wat de consequenties daarvan waren. Toen hadden ze een keuze, maar hoorde je niemand. En nu staan er ineens mensen op die het nodig vinden om deze fusie te torpederen. Met een hele hoop onzin en loze kreten. Deze fusie is onvermijdelijk. En de keuze voor de accommodatie ook. Op De Kranenhof spelen Estria en SCV al. De gemeente kan de grond van GVV straks nog voor bijvoorbeeld woningbouw gebruiken. Dat kan met het terrein van Estria en SCV niet vanwege de ligging in de natuur. Daarbij is de accommodatie van GVV hopeloos verouderd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: