Sporthal Grave naar LACO: de Gelderlander.

Krantenartikelen uit 1971!
Mr. Gerrits was toen onze burgemeester.
Er werd gebouwd dankzij een werkgelegenheids subsidie van 95 %!
Uit mijn raadsarchief

 

Valt deze locatie ook onder de deal over zwembad en sporthal aan de Stoof?

 

Bijschrift toevoegen

Sporthal naar Laco

Beheerder koopt na twintig jaar hal in Grave GRAVE

Na twintig jaar beheer heeft Laco Nederland het recht sporthal Op den Ham in Grave te kopen. Daar maakt de exploitant gebruik van.
Laco Nederland wordt eigenaar van de sporthal Op den Ham in Grave. De exploitant van veel sportcomplexen in Nederland maakt daarmee gebruik van het recht om de hal, na twintig jaar het beheer te hebben gehad, te kopen. Het huidige contract loopt 1 september af. In de destijds opgezette overeenkomst staat dat Laco de sporthal, en gymzaal aan de Stadhouderslaan voor het bedrag van 1 gulden, 45 eurocent, mag kopen. Inclusief de onderliggende grond.

 

 

De overeenkomst die nu gesloten is, is voorlopig voor één jaar. Dat kan steeds met een jaar worden verlengd. In het huidige contract staat dat de gemeente van Laco kan eisen dat de hal de komende 5 jaar onder de zelfde manier wordt geëxploiteerd als nu. ,,Het is de bedoeling dat we op korte termijn een overeenkomst voor langere periode aangaan. Het is belangrijk dat de mensen van Grave kunnen blijven zwemmen en sporten”, legt wethouder Jeroen Joon uit.

 

 

,,We zijn er in principe uit, maar omdat het zomerreces begint en het huidige contract 1 september afloopt, hebben we gekozen nu vast een overeenkomst voor één jaar te tekenen.”

 

 

Laco wordt eigenaar, dus kan in principe na vijf jaar gekozen worden iets anders met de grond en de hal te doen. ,,Maar ze kunnen niet zomaar huizen gaan bouwen of zo. Daar hebben ze altijd de gemeente nog voor nodig”, zegt Joon.
De verkoop kost de gemeente geen extra geld. De subsidie van 165.000 euro, zoals die tot nu toe was, was al in de meerjarenbegroting opgenomen. ,,Met die subsidie willen we er voor zorgen dat de huur die door verenigingen wordt betaald niet te hoog wordt.”
Ivo Lavrijsen, directeur van Laco Nederland, liet vorig jaar al weten dat het zwembad onderdeel blijft van sportcentrum Op den Ham.
Volgens wethouder Joon zijn er geen plannen voor een nieuwe sporthal. ,,De hal is misschien een flink aantal jaren oud, maar het gaat niet alleen om de leeftijd van stenen. De kantine, douches, materialen en vloer moeten goed zijn. We horen op dat vlak geen klachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: