Mijn archief: november 2007. Vergeefse strijd voor steun uitgeproduceerd Irakees gezin.

Jacques Leurs: bovenstaande foto heb ik later een keer gemaakt van een Irakees protest tegen uitzetting!!

Leurs tijdelijk uit Raad Grave (2007)

GRAVE – CDA-fractievoorzitter Jacques Leurs stapt dinsdag 13 november 2007 tijdelijk uit de gemeenteraad van Grave. Dit maakte Leurs deze week bekend tijdens de begrotingsbehandeling. Hij wordt vervangen door Ben Peters.Leurs gaf aan om medische redenen uit de raad te stappen. Of, zoals hij zelf zei, een adempauze te nemen. De CDA-voorman liet een brief rondgaan waarin hij aangaf vooral teleurgesteld te zijn. Hij doelde hierbij op zijn vergeefse strijd voor steun aan een uitgeprocedeerd Irakees gezin in Grave en de manier waarop hij werd tegengewerkt tijdens zijn periode als voorzitter van de commissie Samenlevings- en Economische zaken.

Ook haalde hij uit naar de raad: ”De gemeenteraad is in het afgelopen jaar veel te veel met zichzelf bezig geweest en daar moeten de leden toch eens mee ophouden. Coalitie en oppositie staan nog teveel tegenover elkaar en dat betreur ik in hoge mate”, aldus Leurs. Jacques Leurs werd in 2006 fractievoorzitter van het CDA. Hij neemt een adempauze van vier of acht maanden.

P.S. Astrid Floor kan hier in lezen dat ik teleurSgesteld was omdat ik een vergeefse strijd voerde voor  een Irakees gezin. Dus haar opmerking in de raad dat ik vroeger tegen steun aan opvang van uitgeproduceerde asielzoekers was was, zoals ik meteen via een interruptie al zei, onterecht.

Leurs niet terug als fractieleider CDA Grave (2008)

GRAVE – Het CDA in Grave gaat door met Matt Cruijssen als fractievoorzitter. Dit heeft de fractie maandag besloten. Cruijssen trad in november vorig jaar aan als tijdelijk vervanger van Jacques Leurs die een ‘adempauze’ instelde. Leurs was van plan in oktober terug te keren als fractieleider, maar het CDA Grave koos dus voor Cruijssen. Leurs laat weten ‘teleurSgesteld’ te zijn met deze beslissing. ”Maar de raadsleden zijn zeer tevreden met Matt, vergeet ook niet dat hij als voormalig 3DP-boegbeeld 75 procent, de mensen van het platteland, van de CDA-kiezers in Grave vertegenwoordigt. Maar ik blijf me volledig inzetten voor het CDA in Grave, dat staat nu voorop”, stelt de Gravenaar, die op 7 oktober terugkeert als CDA-raadslid. Ben Peters verlaat de fractie weer.

 

‘Grave gooit 1,1 miljoen de Maas in’

GRAVE – ‘Gooit de gemeente Grave 1,1 miljoen euro de Maas in?’ Volgens de oppositie staat deze vraag centraal als de raad vanavond instemt met het plan van B en W om de samenwerking tussen de gemeente Grave en woonmaatschappij Mooiland Maasland inzake Bijl/Hofplein te staken. 

Het project Bijl/Hofplein in de binnenstad blijft de gemoederen bezig houden. Er zouden 48 appartementen, winkels als HEMA, Kruidvat en Bruna en een parkeergarage komen, maar voorlopig lijkt het erop dat de anti-krakers die het oude stadhuis bewonen zich geen zorgen hoeven te maken. Nieuwbouw, en dus sloop, is nog lang niet in zicht. De gemeente en de woonmaatschappij komen er niet uit over de kosten, met name over de vraag wie de parkeergarage gaat betalen. 
Het project in huidige vorm lijkt financieel onhaalbaar, de gemeente stevent op een verlies van 3,1 miljoen euro af en dat is voor B en W reden de samenwerkingsbijeenkomst te beëindigen. Het verlies dat Grave hierdoor loopt is in dat geval 1,1 miljoen euro. “Dat geld had je dus meteen net zo goed de Maas in kunnen gooien”, aldus Jacques Leurs van de gelijknamige fractie. Maar de gemeente neemt dit verlies op de koop toe omdat zij het risico onverantwoord groot vindt om op de huidige voet verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: