De geboortedag van Jeannette, 6 november, kreeg met het Kinderpardon een gouden randje!!!

In een buurttcentrum in Blaricum kregen het taalcafé en andere groepen een aanmoedingsprijs van het Oranjefonds.
De afgevaardigde van het Oranjefonds reikte het buurtcadeau uit aan een van de vrijwilligers van het taalcafé. Sophie praat daar regelmatig met statushouders uit Syrië, Irak en Sri Lanka.
Het taalcafé kan nu weer extra boeken aanschaffen.
Petit fours met het logo van Versa Welzijn.
In Grave brandt de feestverlichting al volop op de zonnigste novemberdag allertijden.
Langzamerhand verdwijnt de aanbouw van Maaszicht aan de Brugstraat. Weer een desolate plek in Grave verdwijnt. De nieuwbouwplannen zien er schitterend uit.
Langzamerhand komt de Bomvrije en Oude Haven in zicht.
Op de geboortedag van Jeannette steken we weer een kaars aan en plaatsen we een bloemetje op haar graf. Op 6 november 1949 is Jeannette geboren in Lochem.
Zon, lucht, water, land en bomen vlak bij de vesting in de herfst van 2018.
In het stadhuis heeft de maquette van West 8 een mooi plekje gekregen. Duidelijk zijn bijv. de uitbreidingen op het Wisseveld te zien.
Inspreker Wil Baaijens aan het woord.
De raad van inspiratie biedt zijn diensten aan bij de verdere professionalisering van de promotie van Grave.
Het vurig pleidooi om het budget op educatie voor kinderen niet te verlagen wordt hier door Nienke van den Berk uitgesproken. Later nam de raad dit pleidooi serieus en zette een streep door de rekening.
Inspreekster, wethouder Ben Peters, raadsleden, secretaris en ambtelijke ondersteuning in een beeld.
De educatie coördinator en basisschool onderwijzers volgen het relaas van de inspreekster.
Rob Slinkert wordt geïnstalleerd als commissielid van VPGrave.
De Havenmuzikanten kregen van de Rabobank een Clubkas Campagne cheque. Dat werd gevierd na afloop van de repetitie in Catharinahof.

Rond 21.00 verlieten we de publieke tribune in de raadszaal en konden nog net naar de laatste tonen van de repeterende Havenmuzikanten luisteren. In de hotelkamer volgde ik het vervolg van de raadsvergadering. Allerlei moties en amendementen werden behandeld. Om 22.30 vroeg de voorzitter of de raad verder wilde vergaderen. Twee raadsleden wilden dinsdag verder gaan. De meerderheid wilde de klus afmaken.

Tegen middernacht werd de motie Vreemd aan de Orde van de (Nacht) Dag behandeld over het Verruimde Kinderpardon. Marion Hulsebosch diende namens VPGrave de motie in. Voor 24.00 uur stemde 9 raadsleden voor deze motie en 4 tegen. En twee raadsleden ontbraken er. Mijn oproep in mijn spreekbeurt om van Grave een Kinderpardongemeente te maken had snel succes. Ik kon nog net op 6 november een bericht op deze website en mijn Facebookpagina plaatsen op kamer 2 van Catharinahof. Deze bijzondere dag kreeg een gouden randje!!! Grave is de 82-ste Kinderpardongemeente.

Kinderpardongemeenten

Maak jouw gemeente een kinderpardongemeente en vraag je burgemeester om mee te strijden voor een kinderpardon voor de ruim 400 kinderen die uitgezet dreigen te worden. Want #zezijnalthuis!

Nu al 81 #kinderpardongemeenten!

De volgende gemeenten hebben al moties aangenomen en zijn dus al kinderpardongemeente:
Heemskerk, Kampen, Hollands Kroon, Smallingerland, Nijmegen, Assen, Langedijk, Hoogeveen, Wormerland, Oldenzaal, Wageningen, Aalten, Groningen, Doetinchem, Diemen, Ouder-Amstel, Opsterland, Reimerswaal, Arnhem, Vlaardingen, Midden-Groningen, Utrechtse Heuvelrug, Heerhugowaard, Westerveld, Vlissingen, Hellendoorn, Zaanstad, Katwijk, Zeist, Utrecht, Weststellingwerf, Amersfoort, Noordwijk, Rotterdam, Dinkelland, Teylingen, Gooise Meren, Schouwen-Duiveland, Venray, Zwolle, Helmond, Terneuzen, Schiedam, Culemborg, Hof van Twente, Wierden, Waalwijk, Tilburg, Amsterdam, Sittard, Bergen op Zoom, Castricum, Coevorden, Leeuwarden, Hoorn, Dordrecht, Hilversum, Cranendonck, De Bilt, Heumen, Zevenaar, Oostzaan, Apeldoorn, Goirle, Eindhoven, Woerden, Beuningen, Den Haag, Enschede, Olst-Wijhe, Meppel, Deventer, Bodegraven-Reeuwijk, Weesp, Veendam, Onderbanken, Hattem, De Marne, Winsum

Zoek je lokale campagne

Jouw locatie

Maedeh is al thuis kinderpardon
32.415
va

2 gedachten over “De geboortedag van Jeannette, 6 november, kreeg met het Kinderpardon een gouden randje!!!

 • 8 november 2018 om 08:56
  Permalink

  Beste Jacques,

  Bedankt voor je verslaglegging. Even een wijziging. Ik stemde VOOR en niet tegen inzake het kinderpardon.

  Hartelijke groet
  Astrid

  Beantwoorden
  • 8 november 2018 om 09:20
   Permalink

   Wie stemde er dan allemaal tegen? Burgemeester noemde geen namen?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: