Cateringbedrijf Hermanussen gaat naar Grave.

William Hermanussen verhuist met zijn slagerij niet naar een nieuw pand aan de rand van Overasselt, maar blijft aan de Hoogstraat. Het cateringbedrijf van Hermanussen verhuist wel: naar bedrijventerrein Wisseveld in Grave.

Veel wil Hermanussen er niet over zeggen. Wel wil hij kwijt dat zijn geduld op is. Dat geduld heeft te maken met de plannen om zowel de slagerij als de supermarkt van Theo Derks te verhuizen naar de rand van het dorp. In het centrum van Overasselt zou daarmee ruimte vrijkomen voor woningbouw. ,,Het is niet mijn keuze geweest. Liever had ik slagerij en catering bij elkaar gehouden. Bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad merkte ik dat oude afspraken ineens niet meer golden. Daarom heb ik de knoop maar doorgehakt.”

In februari gaf de Heumense gemeenteraad het college toestemming om met Derks en Hermanussen te onderhandelen over de aankoop van hun percelen. De raad zou wel de uiteindelijke goedkeuring voor aankoop geven.

Die situatie is volgens supermarkteigenaar Theo Derks – die nog steeds gaat voor verhuizen naar het terrein aan de Schoonenburg – behoorlijk veranderd. ,,Het nieuwe college heeft een andere visie. Dat wil niet de koper zijn, niet voor projectontwikkelaar spelen. Het heeft de regie voor verkoop en bouw helemaal bij ons gelegd. Wel met de toezegging dat het wil meewerken om de verkoop goed te laten verlopen. Dit gemeentebestuur kiest voor sociale woningbouw, dan moet je hier toch al gauw denken aan een woning of dertig. Daarvoor hebben we nu tekeningen klaar. We zijn aan de slag met een makelaar. Die benadert aannemers enzovoort. Het is allemaal te doen, maar inderdaad, ik ben hier nu een jaar of vier mee bezig, je moet wel geduld hebben.”

Dat Hermanussen dat geduld niet had, snapt Derks wel. ,,Wij komen winkelruimte te kort, maar Hermanussen komt werkruimte te kort. Dat is voor hem erg lastig. Hij wilde en kon niet langer wachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: