De GelderlanderLandelijkVoorpagina

Weinig animo voor onderhouden groen in eigen straat.

Er is onder inwoners van de gemeente Grave weinig animo voor het onderhouden van het groen in de eigen straat of wijk.

Er zijn tot nu toe slechts enkele inwoners van Grave die een overeenkomst met de gemeente hebben afgesloten voor het groenbeheer.

Inwoners van Grave en verenigingen kunnen voor wat extra inkomsten zorgen door zelf de omgeving schoon en netjes te houden. Daar staat een vergoeding tegenover van 70 procent van de kosten die normaal nodig zijn voor het onderhoud door sociaal werkbedrijf IBN.

Maar ‘onbekend maakt onbemind’, concludeert de gemeente een jaar nadat voor het eerst de mogelijkheid ter sprake kwam om het groenonderhoud door verenigingen en wijk- en dorpsraden te laten uitvoeren.

De gemeente Grave had gehoopt met de maatregel te kunnen bezuinigen én de kwaliteit van het groenonderhoud te kunnen verhogen.

Bij de opzet van het groenbeheer spelen wijk- en dorpsraden een belangrijke rol. Het geld dat de wijk- en dorpsraden of de verenigingen met eigen groenbeheer verdienen, moet wel gebruikt worden voor de buurt of de vereniging. Het zou volgens de gemeente ingezet kunnen worden om een bankje of een speeltoestel in de wijk aan te kunnen schaffen of om contributie te verlagen.

De gemeente hoopt het project vlot te trekken door het nog maar eens onder de aandacht te brengen. Gehoopt wordt alsnog Gravenaren met groene vingers te vinden die de eigen omgeving netjes houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *