Keerpunt 2010Laatste NieuwsLandelijkpermanente campagneVoorpagina

Sociaal domein in de praktijk.

Jacques Leurs:

  1. Op 31 oktober bezoek ik de Algemene Ledenvergadering van het CDA in Huizen. Daar ga ik mijn licht opsteken hoe hier met problemen rond de WMO omgegaan wordt.
  2. Op 3 november bezoek ik het Jaarcongres van het CDA in Groningen. Als landelijk lid wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Tweede Kamerlid en oud-wethouder Rene Peters uit Oss te ontmoeten. Hij kent natuurlijk als geen ander de problemen rond de WMO uitgaven voor bijv. Oost-Brabant. Ik zal gaan vragen hoe de problemen rond de WMO getackeld kunnen worden. En hoe deze regio in Brabant samen gewerkt heeft. 
  3. Op 6 november kan onze fractievoorzitter Ben Litjens in de Begrotingsvergadering dan gebruik maken van de informatie die ik op die bijeenkomsten heb opgedaan.

Het sociaal domein is nog steeds volop in beweging. Als wethouder, raadslid of geïnteresseerde zijn er ongetwijfeld dingen waar je tegenaan loopt of zaken die je eens bij anderen wilt polsen. Reden genoeg om op het congres een deelsessie over het sociaal domein te organiseren. Onze Kamerleden die het sociaal domein in hun portefeuille hebben (Lenny Geluk, Evert-Jan Slootweg en René Peters) vertellen tijdens deze sessie wat meer over hun ervaringen op dit gebied en staan klaar voor alle vragen! Uiteraard leren we ook weer van elkaar tijdens deze deelsessie.

Overigens is deze deelsessie voor nieuwe wethouders en raadsleden (en uiteraard ook als je al langer raadslid of wethouder bent) een mooie manier om een keer met de Kamerleden kennis te maken. Het laatste gedeelte van de deelsessie zal bestemd zijn voor de halfjaarlijkse ALV van de Bestuurdersvereniging, waar onder andere de begroting voor 2019 besproken zal worden.

Meer informatie over het Tweede Kamerlid en Oud-Wethouder uit Oss:

Sinds maart 2017 ben ik Tweede Kamerlid voor het CDA. Hiervoor was ik wethouder in de gemeente Oss op het gebied van sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie. Ik ben getrouwd, heb een dochter en woon in Oss.

Samen met een groep goede en gedreven mensen het beste in jezelf naar boven halen, en met die inzet werken aan het beste resultaat. Volgens mij bestaat er niets zinvoller en niets mooiers dan dat. Met zo’n inzet en gedrevenheid kunnen mensen het verschil maken. Dat heb ik ervaren binnen de politiek, de kerk, maar ook als interimleidinggevende binnen het onderwijs.

Aan goede bedoelingen geen gebrek in Den Haag. Helaas leidt dit nog (te) vaak tot maatregelen die op papier logisch zijn, maar in de praktijk vaak slecht uitpakken. Omdat ze niet aansluiten bij de werkelijkheid, bij de wereld van de burgers met hun dagelijkse bezigheden, beslommeringen en zorgen. Het is mijn missie om die echte werkelijkheid naar Den Haag te brengen.

Woordvoerder op de volgende terreinen: SZW (Schulden- en armoedebeleid, participatiewet, kinderopvang, arbeidsmarktdiscriminatie), Jeugdzorg (jeugdreclassering, -bescherming)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *