Samen van het Wisseveld een Hotspot maken. Update!

Update: meer foto’s toegevoegd van de Graveon bijeenkomst.

Opening Marion Peters
Ons raadslid Ben Litjens is al vanaf de oprichting van Graveon lid van deze belangenvereniging. Hij was het enige raadslid van Grave die aanwezig was. Hij was, net als ik, aangenaam verrast door de ontwikkelingen op dit bedrijventerrein. Eindelijk krijgen we een geweldige entree vanaf Gelderland. Diverse jonge ondernemers zoals Cas, Ben en Willems jr. steken hier hun nek uit. Grote klasse.

Graveon heeft bereikt waarvan ik bij de oprichting van deze ondernemersvereniging jaren geleden al droomde. Mijn droom was het om alle Graafse ondernemers onder een paraplu te krijgen.

In de showroom van De Greeff 2.0 werd een drukbezochte bijeenkomst gehouden die door het bestuur van Graveon georganiseerd was. Vol verwachting waren vele Graafse ondernemers naar het vernieuwde bedrijf, waar Cas de Greeff zijn vader Harry is opgevolgd, gekomen. Achter de schermen is keihard gewerkt om een Graafse Bedrijvenvereniging op te richten van ondernemers van de Bons, de Eek, Kooikersweg en het  Wisseveld. Meer dan 88% van de ondernemers op die bedrijventerreinen is voorstander om de krachten te bundelen.

Er moet een stichting opgericht worden met een onafhankelijke voorzitter. In de decembervergadering van de gemeenteraad moet het definitieve besluit vallen. Dan kan met ingang van volgend jaar de vereniging aan de slag.

Een volgend en al lopend project is de zorgondernemers te organiseren, waarin het bestuur overigens al belangrijke stappen heeft gezet.

Uitzicht vanuit hotelkamer 2 op de vierde etage op het Maertensterrin en De Greeff 2.0.

Ik schrijf dit op de hotelkamer op de vierde etage van Catharinahof nadat ik  om 7.00 uur gewekt ben door het geluid van het bewerken van staal in de Scheepswerf. Ook bij dit bedrijf zullen in de komende jaren verstrekkende besluiten vallen. Krijgen we hier een hotelaccomodatie zoals later op de avond gevraagd werd aan Gertjan van der Heide.

Voorzitter Rick Broens aan het woord.

De bijeenkomst werd geopend door Marion Peters. Zij runt samen met haar man Ger Peters het secretariaat van Graveon. Opzet en doel van de avond werd uiteengezet door de nieuwe voorzitter Rick Broens.

Vervolgens maakten diverse sprekers hun plannen bekend.

Vele plannen werden aan de in grote getale opgekomen leden en speciale gasten, wethouders Anja Henisch en Ben Peters, uit de doeken gedaan.

 

Rene de Waal tussen de caravans van De Greef 2.0.

René de Waal ontvouwde zijn plannen om zijn pand van de Waal automaten om te bouwen tot een gebouw waarin diverse garageboxen komen die gehuurd kunnen worden. Voor bijv. opslag van materiaal enz.

Gertjan van der Heide van Vastgoed van der Heide lichtte zijn diverse woningbouwplannen toe aan de hand van foto’s.

1. Waterlinie fase 1 is recent afgesloten.  Het project Oranje Bastion is gebouwd en de nieuwe woningen zijn allemaal verkocht en bewoond.

2. Waterlinie fase 2 : Het bouwplan van  51 woningen tussen Catharinahof en bedrijvenstrook Provinciale weg zit in de afrondende fase. De verkoop en  de bouw van de woningen kunnen als alle vergunningen binnen zijn spoedig beginnen.

3. Waterlinie fase 3: bouwen op de Emab locatie en teruggeven uiterwaarden aan de Maas. De gemeente houdt zich aan de gemaakte afspraken dus de plannen voor dit ambitieuze gebied worden doorontwikkeld. In het plan zit geen hotelaccomodatie.

Indeling van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Koninginnedijk.
Bestaand gebouw en het plan.

4.  Er komt een groot bedrijfsverzamelgebouw in het leegstaande  pand               aan de Koninginnedijk verderop richting John Frostbrug. In dat pand was o.a. Drukkerij Kamoen gevestigd.

5. Uitbreiding bakkerij Willems van o.a. Glutenvrije producten. De twee loodsen grenzend aan dit bedrijf worden bij het bedrijf betrokken om een nieuwe expeditie ruimte te maken.

6. Het pand van de voormalige garage van Walbeek wordt waarschijnlijk aangekocht door Nettorama. Er komt dan een parkeerterrein met geluidswal.

 

Ben Junier vertelde, staande tussen de caravans, over zijn “bommen en granaten”.

Ben vertelde met veel enthousiasme over zijn oefenmatariaal dat hij vooral in Rusland inkoopt. Hij zit dichtbij de brug over de Maas. Buiten zijn bedrijf staan o.a. twee grote kanonnen die verkocht zijn aan een Amerikaan. Binnenkort komen er zelfs tanks. Hij runt zijn bedrijf met echtgenote en dochter. Hij heeft een bouwaanvraag gedaan om zijn bedrijf uit te kunnen breiden.

De volgende spreker was Cas de Greeff.

Cas de Greeff tussen zijn handelswaar.
Onze voortreffelijke gastheer vertelde dat de showroom is opgeknapt. Het achterliggende perceel met daarop het voormalige jongerencentrum is recent aangekocht en inmiddels gesloopt.  Ook hier moet parkeren op eigen terrein mogelijk worden vertelde zijn vader, Harry, mij.

Tenslotte een fotoimpressie van de Historische Positieve bijeenkomst.

Rick Broens met zijn “maidenspeech”.
Veel ondernemers in de vernieuwde showroom.
Ingezoomd op onze wethouder Anja Henisch en Rene de Waal. Anja heeft economische zaken in haar portefeuille. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de Graafse ondernemers over de daadkracht van een Echt Graafs college. Keren de tijden van Piet Vollenberg, Hennie Willems, Hans Bos, Jacques van Geest en Harry Opsteegh weer terug????
Met veel enthousiasme vertelde de man achter GrondBouwBank, Gertjan van der Heijde, over de vele positieve zaken die er spelen op het Wisseveld.
Tijdens de pauze konden de aanwezigen genieten van de hapjes die cateraar Hermanussen beschikbaar had gesteld. Marion onthulde dat dit bedrijf voornemens is om zich ook op het Wisseveld 2.0 te vestigen!!
Iedereen hing aan de lippen van Ben Junier die over zijn passie Bommen en Granaten vertelde.
Cas de Greeff vertelde trots dat zijn bedrijf is uitgebreid met zaken van de locatie in Veenendaal. Daar is het vastgoed van de hand gedaan. Hij concentreert zich nu op Grave. Achter het bedrijf is al uitbreiding gevonden met een eigen parkeerterrein. Daarvoor is het verloederde pand van het Voormalig Jongerencentrum gesloopt.
Ingezoomd op Marion Peters.
Heerlijke hapjes van cateraar Hermanussen.
Marion bedankt gastheer Cas de Greeff. Hij was een voortreffelijk gastheer. En Harry was op de achtergrond ook aanwezig. Hij mag trots zijn op zo’n opvolger.
Bij het verlaten van de showroom maakte ik nog enkele sfeerfoto’s.
En dan nog deze…

En dan nog dit:

  • De ontsluiting van het Wisseveld wordt aanzienlijk verbeterd door een nieuwe grote rotonde.
  • De plannen om het benzinestation van Tango hier te vestigen op het Wisseveld 2.0 zijn nog steeds serieus.
  • Er zijn ook nog plannen om ook een contingent woningen op het  “Maertensterrein” te bouwen.
  • De bekende Cateraar Hermanussen heeft ver gevorderde plannen om ook naar het Wisseveld 2.0 te komen.
  • De Gelderlander schrijft vandaag dat de komst van de waterkrachtcentrale dichterbij komt. Daarvoor wordt de oude schutsluis gebruikt.

 

Tenslotte: vandaag heb ik een rondgang over het Wisseveld terrein gemaakt. Later een foto-impressie van het sterk verloederde terrein. Gelukkig hebben we het dieptepunt gehad en willen de ondernemers, gesteund door de gemeente, er een Hotspot van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: