Mill staat open voor onderzoek naar fusie met Grave en Cuijk.

In Mill zijn de coaltiepartijen AB’90 en VKP nu toch bereid een samengaan met Grave en Cuijk te onderzoeken. Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill en Sint Hubert.

Mill reageert met die stellingname op een vraag vanuit de gemeenteraad van Grave. Daar wordt één grote gemeente Land van Cuijk uitgesloten en is een gemeente CGM een optie, naast zelfstandig blijven. In het coalitieprogramma van Mill hebben de partijen VKP en AB’90 zich nog uitgesproken voor zelfstandigheid. Maar er zit dus verandering in de lucht. ,,We werken al samen met de drie gemeenten en is eigenlijk een logisch vervolg”, zei Anne Derks van de VierKernenPartij gisteravond.

Dat roept vragen op bij het CDA, de enige oppositiepartij, en voorstander voor een grote gemeente Land van Cuijk. ,,Het belangrijkste verkiezingsitem van AB’90 was zelfstandigheid. Waardoor die ongeveer 25 procent van de inwoners van onze gemeente op AB’90 gestemd hebben. In mijn ogen is dit kiezersbedrog”, zei Petra van Schayik van het CDA gisteravond. Cuijk treft al voorbereidingen om samen te gaan met Boxmeer en Sint Anthonis.

Volgens Theo van Eenbergen van AB’90 moet – als Cuijk kiest voor een samengaan met Boxmeer en Sint Anthonis – opnieuw gekeken worden wat dan de beste optie is. Een fusie die toch gaat leiden tot een gemeente Land van Cuijk, lijkt dan zelfs tot de mogelijkheden te behoren. Cuijk heeft nog niet gereageerd op het verzoek uit Grave. Dus Cuijk met Grave en Mill samen, of Cuijk samen met Boxmeer en Sint Anthonis, het lijkt erop dat de sleutel daarvan in Cuijk ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: