Goed voorbeeld doet goed volgen! Centrum Baarn prima voorbeeld voor Grave.

Via de volgende links kunt u het filmpje bekijken van RTV Baarn.

Nu Grave een nieuw plan voor het centrum gaat maken plaats ik dit filmpje ter inspiratie!!!!

https://youtu.be/F4fZ1ovJs74

In Baarn is het centrum prachtig opgeknapt. Prima voorbeeld voor het Har

Jacques Leurs:

Er is ook een interview met de landschapsarchitecte te zien. Zelfs via een app zijn de werkzaamheden te volgen. Klasse hoe de communicatie daar gaat!!! De app staat al op mijn telefoon!!

Hoe ziet het er uit?

RTV Baarn heeft een interview gehouden met de landschapsarchitecte die het ontwerp voor de Laanstraat gemaakt heeft. Daarin is te zien welke keuzes gemaakt zijn en wat de uitgangspunten zijn geweest voor het ontwerp.
De werktekening kunt u hier bekijken.

Bovenstaande foto’s zijn van de afgeronde fases.

Wat betekent dit voor ondernemers en omwonenden?

Door de werkzaamheden te splitsen in deelfasen blijven de panden zo goed mogelijk bereikbaar en wordt de overlast tot een minimum beperkt. In het gebied waar gewerkt wordt, plaatst de aannemer tijdelijk loopschotten.

Per deelfase communiceren we met de direct betrokkenen over de gevolgen voor de aan- en afvoer van leveringen. De firma Van Asch kan u indien nodig assisteren bij het vervoer van grote of zware goederen. Hun contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Bewoners mogen hun huisvuil blijven aanbieden zoals zij gewend zijn. Wanneer u uw kliko (gemerkt met uw huisnummer) op tijd neerzet op de ophaaldag, brengt firma Van Asch ze naar de dichtstbijzijnde ophaallocatie en plaatst deze ook weer terug.

Verkeerssituatie verandert

De verkeerssituatie in de Laanstraat gaat binnenkort veranderen. Op dit moment kunt u met de auto de Laanstraat nog doorkruisen. Omdat dit niet langer past bij het karakter van dé winkelstraat van Baarn, kan dat straks niet meer. Ook de routes voor de bevoorrading worden aangepast.

De gehele Laanstraat wordt verkeersluw en de doorsteken van Teding van Berkhoutstraat naar de Spoorstraat en van de Mollerusstraat naar de Oranjestraat verdwijnen. Hierdoor ontstaat ruimte voor pleintjes voor activiteiten. Dat past bij de plannen voor een levendiger centrum.

Voor automobilisten, vrachtwagenchauffeurs, motor- en scooterrijders en fietsers betekent dit dat de zijstraten naar de Laanstraat doodlopend worden. Wilt u naar de andere kant van de Laanstraat, dan moet u omrijden. Laden en lossen blijft toegestaan tot 11 uur ’s morgens. Wel verandert de richting van de routes. Deze is van west naar oost en (overwegend) van zuid naar noord.

Alle informatie op uw telefoon of tablet

Voor de herinrichting van de Laanstraat en de Brinkstraat is een speciale app ontwikkeld. Met deze app blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u alle informatiebrieven voor omwonenden terugvinden.
De app is te vinden onder de naam Herinrichting Centrumplan Baarn (als u zoekt op ‘Baarn’ is de app vaak al te zien) in de Apple Store of de Google Playstore.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: