Citaat van de dag 3: Facebookbericht Graafse Moed (Raad van Inspiratie).

Jacques Leurs: bovenstaande foto staat op de startpagina van Graafse Moed. Deze foto is genomen in de cockpit van het historische vliegtuig De Snip.

Yes, we zijn aan de beurt voor bezuiniging !

Financieel gezien zijn we (Raad van Inspiratie) er namelijk nogal overheen geklapt.

Raad van Inspiratie in betere tijden.

Het concept (Graafse Moed) dat deze raad ontwikkelde om historisch Grave te promoten is geheel ontsproten aan de inventieve denkkracht van de onbezoldigde burgerleden.

Het in het vooruitzicht gestelde werkbudget van 100.000 euro per jaar is daarbij (afgezien van de kosten van een kopje koffie/thee per man/vrouw per vergadering, een boekenleggertje bij de presentatie van het concept in januari 2017 en andermaal koffie bij de ontvangst/rondleiding van een aantal professionele marketingburo’s in november 2017) onaangetast gebleven.

Dat budget was namelijk bestemd voor (ondermeer) uitvoerende werkzaamheden in het kader van promotie historisch Grave.

Van gemeentewege zijn wel kosten gemaakt voor externe procesbegeleiders.

Rekent U even mee?

Die ton besparing betreft niet de inhoudelijke werkzaamheden van de Raad van Inspiratie.

Als toelichting op mijn vraag over de Raad van Inspiratie en Graafse Moed kreeg ik de volgende reactie:

De Raad van Inspiratie bestaat nog, zij het in afgeslankte vorm (kernploeg) omdat wij geleverd hebben wat ons gevraagd werd. Graafse Moed is het concept dat deze raad ontwikkeld heeft om Grave toeristisch op de kaart te zetten. De raad was er bij de presentatie in januari 2017 enthousiast over. Het vergt nu andermaal creativiteit, moed en samenwerking om het concept stapsgewijs en tegen acceptabele kosten uit te voeren. Op onderdelen zijn Graafse organisaties er al zelf mee aan de slag gegaan: zie de inzet van de historische figuren Willem van Oranje en Anna van Buren door het Cloveniersgilde op diverse evenementen in het land. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: