CDA Mill en Sint Hubert blij met draai AB’90.

De bovenstaande foto is “geplukt” van de Facebookpagina van mijn oud-buurman in de Stadhouderslaan Gerbrant Laarhoven die nu op de Lovendaalsingel woont.

INGEZONDEN BRIEF | Lees hieronder een ingezonden brief van het CDA Mill en Sint Hubert over een eventuele herindeling in het Land van Cuijk. 

“Wat voor velen voor de verkiezingen al duidelijk was, wordt voor de politieke groepering AB’90 ook steeds duidelijker. Het overeind houden van een zelfstandig gemeente wordt onhoudbaar.

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis zijn bezig met de uitwerking van plan van aanpak om te komen tot één gemeente Land van Cuijk. Eén gemeente waar Grave en Mill zich bij aan mogen aansluiten.

Een krappe meerderheid van de Graafse gemeenteraad wil zand in de raderen strooien in het proces van deze zogenoemde ABC gemeenten. Ze vragen Cuijk en Mill om onderzoek te doen naar een fusie met Cuijk, Grave en Mill.

Een slimme vraag vanuit Grave, omdat het antwoord vanuit de Millse gemeenteraad voorspelbaar was. AB’90 zou uit politiek opportunisme draaien en VKP was juist met dit geluid de verkiezingen ingegaan.

Als CDA fractie zijn we blij dat nu eindelijk alle partijen in Mill en Sint Hubert beseffen dat het verstandig is om te kiezen voor een herindeling. Welke variant nu het beste is voor de inwoners van onze dorpen, daarover wordt in de Millse gemeenteraad nog gesproken.

We zijn ook blij met de uitspraak van AB’90 in de raadszaal. Ze geven aan dat wanneer Cuijk bewust kiest voor één gemeente Land van Cuijk ook deze variant voor hen bespreekbaar is. Dit biedt opening voor Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis.

De afgelopen jaren hebben we al veel geld uitgegeven aan onderzoeken naar de beste gemeentelijke vorm. Zoals het onderzoek uitgevoerd door Berenschot met begeleider Peter van den Velden.

Conclusie is dat het Land van Cuijk met sterke dorpen de beste keuze is voor de lange termijn. Als fractie staan we daarom ook nog steeds achter deze keuze.

We voelen ons hierbij gesteund door vele inwoners uit onze gemeente. Tijdens de verkiezingen was het CDA met ruim 46% van de stemmen de grote winnaar. Met 7 van de 15 zetels hebben we een stevige stem in de raad. Ook voelen wij ons gesteund door het provinciebestuur en de raden uit Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en de meeste partijen in de gemeenteraad van Grave.

Of de move van AB’90 één van de laatste stuiptrekkingen is van de eerder ingezette struisvogel politiek moet nog blijken.

Met vriendelijke groeten,

Namens de CDA fractie Mill en Sint Hubert”

Reactie webmaster Jacques Leurs: kennen ze in Mill het officiële Graafse CDA standpunt en weten ze dat er in het bestuursakkoord opgeschreven is dat er geen onderzoek komt naar de vorming van een Land van Cuijk (Maasstad).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: