Nieuw interactief Bezoekerscentrum in Grave.

Afgelopen zondag hebben gedeputeerde Henri Swinkels en burgemeester Lex Roolvink het Bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie in Grave geopend.

Het Bezoekerscentrum is gevestigd in het oude stadhuis van Grave, in het voormalige kantoor van het Regionaal Bureau voor Toerisme.

Ook Tourist Information Grave, eveneens in het monumentale pand gehuisvest, heeft een bijzonder geslaagde metamorfose ondergaan.

Het nieuwe Bezoekerscentrum, het eerste langs de 290 kilometer lange stelling, laat aan de hand van interactieve en informatieve elementen zien waar de Zuiderwaterlinie loopt en wat deze stelling zo bijzonder maakt.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Het is een ingenieus verdedigingssysteem van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen. Vele machthebbers zetten hier het land onder water om Holland te beschermen tegen vijandelijke invallen. De Zuiderwaterlinie verbindt elf historische vestingsteden (waaronder Grave) en hun ommelanden (waaronder de Beerse Overlaat) met elkaar.

Het Bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie kan worden bezocht tijdens de openingstijden van Tourist Information Grave. Het toeristisch ontmoetingspunt in Grave, een van de 23 in het Land van Cuijk, is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: