Gemeenteraden Landerd en Uden praten verder over Maashorstgemeente

In de coalitieprogramma’s van zowel het college van Landerd als dat van Uden is de gedeelde wens uitgesproken om op korte termijn te komen tot één Maashorstgemeente. In juni zijn beide colleges een dag bij elkaar geweest om in gezamenlijkheid de ambities en het proces te verkennen. “Conclusie is dat Uden en Landerd samen willen bouwen aan een volwaardige Maashorstgemeente”, zo laten de beide gemeenten weten in een persbericht.

Afgelopen maandag zijn beide gemeenteraden bij elkaar geweest. Zij hebben gesproken over de vormgeving van het proces en de rol van de raden daarin. De colleges gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit kunnen nemen over het voornemen om een Maashorstgemeente te vormen. Vervolgens kan in februari 2019 het plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot het herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: