Bestuur Graeft Voort: Actieve scheuren in de Hampoort.

Uit het gecomprimeerde jaarverslag van Museum bestuur:

In het bestuur zijn er geen personele veranderingen opgetreden. De bezetting van de diverse onderdelen van het museumwerk zou beter kunnen. Er zijn nu teveel eenmansposten en de werkdruk is hoog. Eigenlijk zouden alle bestuursleden een ‘meeloper/ster’ moeten hebben, liefst jong, die als rechterhand, invaller en, te zijner tijd, opvolger kan fungeren.

Bij het beheer baart de Hampoort zelf zorgen. Er zitten actieve scheuren in het gebouw. De gemeente als eigenaar voert daar onderzoek naar uit en is in overleg met deskundigen. De grote verkeersdrukte op de Sint-Elisabethstraat zou debet kunnen zijn aan de problemen, maar er wordt ook niet uitgesloten dat het de fundering is die voor problemen zorgt.

Dankzij een vorstelijke gift van Stichting Stadsherstel konden er
in 2017 32 zonnepanelen op het dak van de nieuwbouw worden geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: