“Eerst dacht ik nog heel naïef  dat het misschien de wind was geweest”, zegt Babs Jasper, beheerder van het voormalige klooster en de tuin. Ze heeft geen idee wie er achter de vernielingen, die vorig weekend zijn gepleegd, zit. Om de idyllische tuin met appelbomen en struiken staat een forse muur. Maar wie de weg kent, die kan zo de tuin in lopen via het klooster.

Restauratie
Het beeld van de heilige Antonius is iets minder zwaar beschadigd dan het Heilig Hartbeeld. Na publicaties over de ‘beeldenstorm’ op social media en in de krant heeft zich spontaan een restaurateur gemeld. Hij wil het beeld na de kerst gaan opknappen. Het Heilig Hartbeeld lijkt niet meer te redden. “Misschien ligt er ergens nog een Heilig Hartbeeld opgeslagen dat wij kunnen gebruiken”, zegt Babs Jasper.

Het klooster wordt momenteel opgeknapt. Kamers zijn verhuurd als ‘short stay’. Er wonen vooral tijdelijk veel gescheiden mannen en expats. Maar die hebben ook niets gemerkt van de vernielingen in de tuin.