Zelf overmaken kan nog steeds op Maarten van der Weijden Foundation: NL70RABO0321549333

Inmiddels staat de teller op € 3.521.344,- voor kankeronderzoek. ??

Dat maakte Maarten vanavond bekend in het tv-programma Laat op 1. Daar vertelde hij ook dat hij hoopt de € 4,5 mln te bereiken omdat de geselecteerde onderzoeken optimaal te kunnen ondersteunen. Dus..

Er kan nog steeds gedoneerd worden!》
www.11stedenzwemtocht.nl
IBAN: NL70RABO0321549333
Tenaamstelling: Stichting Maarten van der Weijden Foundation

Het gezin van Maarten van der Weijden in een beeld gevangen.
Met twee iPads de zwemtocht volgen.
Een slokje drinken. Gelukkig was de camera weer schoongepoetst.

Vanaf de start tot de huldiging al het nieuws gevolgd over deze uniek zwemtocht van Maarten. De NOS livestream stond bijna constant aan. Na een bezoek aan de site van de Maarten van der Weijden Foundation met een beschrijving van alle onderzoeken die nu uitgevoerd kunnen worden besloten we om ook een bijdrage te doen.

Hopelijk zullen de onderzoeken er toe leiden dat in de toekomst de soorten kanker waar aan Jeannette en Robert, hersentumor en niercelkanker, zijn overleden behandeld kunnen worden.

In de NRC stond een mooie column van Floor Rusman met als kop; enkele citaten:

De aanbidding van de lijdende Maarten

Alsof hij over dat water had gelopen, zo praatte men maandag over Maarten van der Weijden en zo hadden de mensen aan de kant hem aangemoedigd.

Want laten we eerlijk zijn, de gelijkenis ligt er nogal dik bovenop. Zoals Jezus het lijden van de mensen op zich nam, zo zwom Van der Weijden zichzelf kapot om het lijden aan kanker te bestrijden.

Maarten: ”Als ik niet meer weet hoe ik mijn schuld moet inlossen, heb ik een probleem. Ik wil altijd ergens naar streven met een basis van dankbaarheid en een vleugje pijn.”

Met dat vleugje pijn zat het wel goed. 

Van der Weijdens Elfstedentocht was een moderne lijdensweg, niet in veertien staties maar in elf (of nou ja,tien) steden. Maartens moeder stond net als Maria langs de route, maar kon niet verhinderen dat haar zoon, net als die andere Zoon, drie keer viel: Jezus viel onder het kruis, Maarten viel in slaap.

Na afloop nam zijn Daisy de liggende Maarten in de armen, het zag eruit als een piëta, maar dan levend en met vriendin.

De mensen veranderen nooit. Vroeger hadden ze Jezus, nu zoeken ze nieuwe helden. Dat is niet makkelijk, want hoeveel mensen zijn nou echt barmhartig en onbaatzuchtig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: