Kaartverkoop “VanzELFspreQend” van Uit de Qunst is gestart !!!

Na 24 minuten is de voorstelling van zaterdag 6 oktober al uitverkocht ?…! We zitten nog tot 20.00 uur bij Adriaans Drukwerk in Grave, met voldoende kaarten (€15, alleen contant) voor de drie voorstellingen op vrijdag 5 (20h) en zondag 7 oktober (14h en 20h). Zien we je zo ?? Dan zien we je ook in oktober. Het wordt een feestje ????!!

Met heel veel plezier hebben wij het afgelopen jaar enthousiast mogen meebouwen aan de voorstelling ‘VanzELFspreQend’ van theatergezelschap Uit de Qunst. Op 5, 6 en 7 oktober zal die verrassende voorstelling vier keer te zien zijn in de theaterzaal van ‘ons eigen’ Catharinahof (alle avonden om 20.00 uur en op zondag ook om 14.00 uur). Het was dus nog nooit zó binnen handbereik om een kleurrijke cabaretvoorstelling vol humor, live muziek, krachtige meerstemmigheid, snelheid, verkleedpartijen, kolder en vooral heel veel plezier van eigen bodem te zien!

Omdat afgelopen jaren is gebleken dat we via Facebook niet onze hele ‘achterban’ bereiken en we uit ervaring weten dat al tijdens de eenmalige voorverkoop meerdere voorstellingen uitverkocht raken, willen we jullie ook op deze manier attent maken op vrijdag 24 augustus. Dan zit de cast van de voorstelling tussen 16.00 en 20.00 uur klaar bij Adriaans Drukwerk (Elisabethstraat 15a Grave) om de kaartverkoop af te trappen. Op die dag zijn tickets voor alle voorstellingen (à €15) voor het eerst te koop. Daarna is wat over blijft alleen nog te verkrijgen via de Facebookpagina en enkele verkooppunten. We raden je aan er snel bij te zijn!

We vinden het een fijn idee om bij een Graafse voorstelling in een Graafs theater ook ons Graafse publiek te mogen begroeten. Bedenk dus even met wie je een avondje/middag uit wilt en de boel even helemaal de boel wilt laten en… zet de verkoopdatum in je agenda! Wij zouden het in elk geval super vinden om je in oktober in de zaal te zien (en na afloop voor een drankje samen)!

Muzikale groet, ook namens alle andere leden van cast en crew!
Jolanda en Quirijn
(Uit de Qunst)

[Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/uitdequnst]

De Graafsche Courant schreef het volgende:

Op vrijdag 24 augustus zitten leden van de cast van theatergezelschap Uit de Qunst van 16.00 tot 20.00 uur klaar bij Adriaans Drukwerk (Elisabethstraat 15a, Grave) voor een eenmalige voorverkoop van tickets voor hun nieuwste cabaretvoorstelling ‘VanzELFspreQend’. Die zal op 5, 6 en 7 oktober vier keer te zien zijn in de theaterzaal van Catharinahof in Grave.

De elfkoppige cast, het live combo en de crew hebben weer zo’n anderhalf jaar geschreven, gebouwd, gearrangeerd, gerepeteerd en vooral heel veel gelachen. Jolanda Adams is speelster van het eerste uur en staat al bijna dertig jaar op de planken met de artistiek leider en tekstschrijver Quirijn van den Berk: “Onze doelstelling is al jaren dat we wekelijks een ontspannen, gezellige en inspirerende repetitieavond hebben samen. Daarop zijn ook het afgelopen repetitiejaar steeds nieuwe, frisse en gekke ideeën opgeborreld. Dat is vooral mogelijk doordat onze club aan de ene kant bestaat uit écht heel verschillende mensen, die elkaar aan de andere kant feilloos aanvoelen en alles gunnen. Behalve de solorollen dan, want die zijn uiteraard voor mij haha”.

Na het produceren van twee grote musicals (‘Max de Musical’ in 2007 en ‘Juffrouw Madelief’ in 2011), is het theatergezelschap met de voorstellingen ‘allemACHTig’ in 2013 en ‘Ik app je lief’ in 2016 meer de weg van de kleinkunst en het cabaret ingeslagen. De spelers krijgen regelmatig de vraag wat dat precies inhoudt. “Dat is lastig onder één noemer te vangen”, glundert Quirijn, die al maanden voor het repetitiejaar startte zoet is geweest met het componeren van muziek en het arrangeren van de stempartijen.

“Wat we allemaal het liefst doen is schik maken en zingen. Dus dat doen we in de voorstelling heel veel. Bekende nummers, afgewisseld met eigen nummers. Soms heel makkelijk in het gehoor liggend, soms qua stemmen heel boeiend en ingewikkeld. De ene keer met onzinnige teksten, de andere keer met een duidelijke boodschap. Maar het blijft niet bij zingen. We willen altijd een interactief element in de show verwerken, houden van verkleedpartijen en extreme typetjes spelen én we doen er alles aan om het publiek de waan van alledag even dik twee uur te laten vergeten.”

“Dat we mogen spelen met een zevenkoppig live combo en professionele licht- en geluidstechnici maakt de voorstelling sowieso al helemaal af. Sommige mensen noemden de vorige voorstellingen schouwburgwaardig en dat zien we vanzelfspreQend als een bijzonder compliment!”

De voorstelling ‘VanzELFspreQend’ staat op 5, 6 en 7 oktober om 20.00 uur op de planken in de vernieuwde theaterzaal van Catharinahof in Grave. Op zondagmiddag 7 oktober is er ook een matinée-voorstelling om 14.00 uur. Vanwege het luchtige karakter is de voorstelling ook geschikt voor kinderen vanaf ca. tien jaar.

Na de eenmalige voorverkoop van toegangskaarten (à 15 euro, op die dag alleen contant) op vrijdag 24 augustus zijn toegangskaarten vaak nog maar beperkt te verkrijgen.

Vanaf 25 augustus worden eventueel beschikbare kaarten verkocht bij Adriaans Drukwerk, bij de receptie van Catharinahof en online via www.facebook.com/uitdequnst. Op die pagina wordt ook een kijkje achter de schermen gegund en is alle informatie over de aanloop naar de voorstelling te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: