Ballon van Van Gogh is een ware blikvanger.

Ballonfestival Grave

De exclusieve luchtballon die een beroemd zelfportret van Vincent van Gogh uitbeeldt, is vrijdag en zaterdag in Grave te zien.

Een exclusieve luchtballon die alleen bij zeer speciale gelegenheden de lucht in gaat. Dat is de Van Gogh, een ballon gemodelleerd naar een beroemd zelfportret van Vincent van Gogh. Het gevaarte, dat wereldwijd veel belangstelling trekt, is vrijdag en zaterdag de grote blikvanger van het jaarlijkse Ballonfestival Grave.

Albuquerque, León (Mexico), Dubai, de Filipijnen, Israël: overal waar de Van Gogh wordt opgeblazen, stroomt het publiek toe, vertelt beheerder Ynte Kuindersma uit Joure. ,,Laatst in Israël stonden we elke dag op alle voorpagina’s van de kranten. Vorige week was ik voor overleg in Amsterdam met een groep Chinezen. Die vielen helemaal stil van verbazing toen ze de foto’s van deze luchtballon op mijn telefoon zagen. Zoiets willen ze allemaal zien.”

De bijzondere luchtballon is een idee van radiopresentator en ballonvaarder Hans Zoet. ,,Hij maakte ruim tien jaar geleden een schets en liet die zien aan de directieleden van bierbrouwerij Bavaria. Die waren meteen enthousiast over het ontwerp en besloten de fabricage van de ballon te sponsoren”, vertelt Kuindersma. ,,Een gespecialiseerde fabriek in Engeland heeft de ballon daarna gemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: