Uit mijn archief: Op 20 januari. 2010 schreef ik: Twee prominente Graafse CDA-ers stappen over naar Leurs.

Twee prominente CDA-ers maken de overstap naar Keerpunt 2010, de nieuwe partij van ex-CDA’-er Jacques Leurs. Dat blijkt nu Leurs zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen kenbaar maakt. Het gaat om Nel Schuts en Alex van Megen. Schuts (Velp) was zestien jaar commissie- en raadslid namens het CDA. Van Megen was bestuurslid van de Graafse CDA-afdeling, en was veertien jaar CDA-lid. Leurs brak zelf een jaar geleden met het CDA.

CDA-voorzitter Jan van Thiel is teleurgesteld. “Ik had al langer het vermoeden, nu is het dus zeker.” Aan het CDA ligt het niet, zegt hij. “Ik denk dat dit puur om persoonlijk gewin gaat. Dat de kans nu groter is dat ze in de raad komen.” Van Thiel vindt met name de overstap van Van Megen verrasend. “Het verbaast me. Als CDA-er had hij kritiek op Leurs.” Nel Schuts wil niet reageren op de uitlatingen van Van Thiel,maar zegt zich niet aangesproken te voelen. “Wij gaan niet met modder gooien”, zegt Leurs zelf. Van Megen verklaart per e-mail het Graafse CDA nog altijd een warm hart toe te dragen. “Ik rekende mij tot de “linkervleugel”. Hij zegt zijn CDA-lidmaatschap al te hebben opgezegd voor hij in contact kwam met Leurs.

Op de lijst van Keerpunt 2010 staan in totaal vijf kandidaten. Naast Leurs, Schuts en Van Megen staan Ben Litjens (Escharen) en Adéle Busser (Grave) op de lijst.

Bron: de Gelderlander/Frank Houtappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: