Nachtvaart’ Land van Cuijk Ballon

Tijdens de Nacht van een Goei Leven maakt de Land van Cuijk Ballon, mits de weersomstandigheden het toelaten, een unieke ‘nachtvaart’. De groen-witte ballon van ballonvaarder Paschal Noor uit Grave stijgt rond 23.00 uur op en maakt vervolgens een vaart van, naar verwachting, vier tot vijf uur boven het Land van Cuijk. De ballon landt waarschijnlijk, afhankelijk van de windrichting, in de vroege ochtend in Duitsland.
Het gebeurt maar zelden dat luchtballonnen ’s nachts varen – en al helemaal niet meerdere uren. De ballon neemt daarom extra gas mee. Om die reden kunnen er ook geen passagiers mee, anders dan de piloot en zijn co-piloot.
Mocht de Land van Cuijk Ballon inderdaad kunnen opstijgen, dan belooft het een bijzonder schouwspel te worden voor onder meer de bezoekers van de activiteiten van de Nacht van een Goei Leven. Afhankelijk van het tijdstip en waar zij op dat moment zijn kunnen zij de fel oplichtende ballon voorbij zien varen. Dat geldt uiteraard ook voor andere inwoners van het Land van Cuijk die wonen of verblijven aan de route van de ballon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: