INGEZONDEN: Verkeerssituatie Brede School Grave Oost nog lang niet optimaal.

Buurtbewoners, ouders, schooldirecties hebben hun afkeuring rondom de verkeerssituatie bij de nieuwe brede school al vele malen kenbaar gemaakt. De gemeenteraad en ook het vorige college hebben een kwalijke rol gespeeld door besluitvorming keer op keer uit te stellen. Gevolg is; het nieuwe schooljaar gaat gestart worden met een onveilige verkeerssituatie.

Op 27 maart j.l. ontving de gehele gemeenteraad een schrijven van Veilig Verkeer Nederland. Daarin stellen ze: ‘Helaas vallen op gemeentelijke wegen nog altijd de meeste verkeersdoden. Ook bij u ligt dus een taak om een actieve bijdrage te leveren aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.’

Gelukkig ziet de gehele gemeenteraad inmiddels in dat ze al die jaren fout hebben gehandeld. Keerpunt 2010 onderschrijft deze conclusie. Echter verschilt ons raadslid Ben Litjens van mening, t.o.v. de rest van de raad, over de oplossing. Hij wil geen noodoplossingen en een lappendeken aan maatregelen, waarvan de veiligheid niet vaststaat en buurtbewoners nog verder in het harnas worden gejaagd. Ben gaf al meerdere jaren het advies om VVN over de oplossingen te laten oordelen.

Aangezien hij hierbij een roepende in de woestijn is, heeft de fractie van Keerpunt 2010 de stoute schoenen aangetrokken en vandaag een brief gestuurd aan Veilig Verkeer Nederland of zij de gemeente Grave (en daarmee dus de gemeenteraad en college) ondersteuning kunnen bieden in deze complexe zaak.

Keerpunt 2010

Bron: ARENA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: