Grote vissterfte in vijver Grave. Kapotte fontein mogelijk oorzaak?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE – In de visvijver aan de Anna van Burenweg in Grave is sprake van grote vissterfte. Vele grote vissen zijn inmiddels uit het water gehaald door medewerkers van de gemeente. De oorzaak van de vissterfte is nog onbekend. 
Op de website van de ARENA is snel deze reactie geplaatst:
Gravenaar
Oorzaak onbekend?

Kom op! Door een kapotte fontein en de eendenkroos die de vijver helemaal bedekte. De planten kregen totaal geen zonlicht. Waardoor de waterplanten dood gingen. Wat geven waterplanten? zuurstof! Dus door gebrek aan zuurstof zijn deze geweldige vissen dood gegaan. Er wordt totaal niet door gemeente naar deze vijver omgekeken! Dierenbescherming zou hier aan te pas moeten komen!!!!! (P.S. Aangepaste versie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: