Vrees voor veiligheid scholieren.

Verkeersmaatregelen bij Brede School

Oost in Grave laten op zich wachten.

Het is nog maar de vraag of er maatregelen zijn genomen voor de verkeersveiligheid van de scholieren, als in augustus de nieuwe Brede School Oost in Grave in gebruik wordt genomen.

Die vrees leeft bij de ouders van de basisscholen De Sprankel en Hartenaas, die in het nieuwe gebouw worden ondergebracht.

,,Iedere keer is het nemen van een besluit over de broodnodige veiligheidsmaatregelen weer uitgesteld. Met als gevolg dat straks niet alles op orde is”, zegt Huub Verouden, een van de bezorgde ouders. ,,En er zijn nog steeds zaken waarover besloten moet worden. De volgende gemeenteraadsvergadering in Grave is pas op 3 juli.”

Vergadering

Verouden zegt het met het oog op de vergadering van de agendacommissie. Daarin wordt dinsdag besloten of over de verkeersveiligheid rond de Brede School een extra gemeenteraadsvergadering moet worden belegd. Dat wordt besproken op aandringen van raadslid Hennie Bongers (Lijst Bongers). Hij had de situatie vorige week al tijdens de raadsvergadering willen bespreken, maar kreeg dat niet voor elkaar.

De Brede School Oost komt op het terrein waar ook de school van het blindeninstituut Viso is gevestigd. Dat besluit is al in april 2016 genomen. ,,Maar verzuimd werd om toen ook meteen naar de verkeerssituatie te kijken”, blikt Verouden terug.

Nieuwe schooljaar

Op vragen van Astrid Bannink (LPG) heeft de inmiddels vertrokken wethouder Jeroen Joon beloofd dat een aantal maatregelen voor de start van het nieuwe schooljaar klaar zal zijn. ,,Maar lang niet alles”, vreest Wilske Eurlings van de ouderraad van De Sprankel, ook sprekend namens de bezorgde ouders van Hartenaas.

,,Wellicht zijn de vluchtheuvels op het stuk Stoofweg/Paringetweg en de Estersveldlaan klaar. Maar het fietspad dat langs de Jan Luijkenstraat moet komen is straks echt niet klaar, net als de brug over de Graafse Raam in de Stoofweg. Die moet worden verbreed, omdat er straks heel veel kinderen overheen fietsen. Ga daar eens kijken hoe druk het is in de spits en al helemaal als er een file staat op de A73 en de Sint Elisabethstraat vol staat. Nu zegt de gemeente ‘Zet er maar brigadiers neer’. Daarmee wordt het probleem bij de scholen gelegd en dat is niet terecht.”

Verouden: ,,Het is te hopen dat die extra raadsvergadering er komt. Want daarna zal eerst alles op technisch vlak uitgewerkt moeten worden en aanbesteed. Alleen dat kost al veel tijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: