Laatste berichten: Oud nieuws op de Graafse politieke websites.

Koninklijke Onderscheiding voor mede-oprichter van VPGrave Léon Kamps

Afscheid van wethouder Pieter van Dieperbeek

Tijdens de raadsvergadering van 15 mei is afscheid genomen van het oude Collegebestuur. CDA wethouder Pieter van Dieperbeek nam afscheid en werd mooi toegesproken door burgemeester Roolvink. Namens de Graafse CDA wethouder sprak Alex van Megen Pieter hartelijk toe om hem te bedanken voor al zijn inzet in de portefuille Ruimte. Hieronder volgt zijn tekst:

Beste Pieter,

In korte tijd heb je grote indruk gemaakt. Niet alleen op je collega’s binnen het College, niet alleen binnen deze raad en zijn commissies, maar met name buiten dit Huis: bij de inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Jouw vertrouwenwekkende persoonlijkheid geeft de burgers moed. Het doet de gemeente goed als een  wethouder niet alleen realistisch en resultaatgericht, maar ook (intrinsiek) betrokken en betrouwbaar is.

Wij hebben jou leren kennen als een verbinder die niet in tegenstellingen denkt, maar als geen ander in staat blijkt bruggen te bouwen en voortdurend, met uitgestoken hand, het gesprek zoekt. Je zelf-reflecterend vermogen maakte dat je je – in het openbaar – kwetsbaar durfde op te stellen. Weinigen, helaas weinigen, doen je dat na.

Als buitenstaander zie je het potentieel van Escharen, Gassel, Grave en Velp en druk je ons op het hart: er ligt goud op straat in Grave. Raap het op!

Het CDA is je dankbaar voor wie je, als mens en wethouder bent, voor wat je voor deze gemeente betekent hebt. Onze CDA-afdelingsvoorzitter zal je daarom (namens ons allen) een kleinigheidje aanbieden die je in hogere sferen brengt, zodat je onze dorpen en stad en alles wat hier gebeurt in het grote perspectief ziet.

Er is een zwaargewicht nodig om jouw grote voetsporen te vullen. Wij zijn blij dat we zo iemand gevonden hebben.

Het ga je goed.

 

         

Rick Joosten (Fractievoorzitter en woordvoerder)

Klinkerstraat 27
5361GV Grave
rick.joosten@lpg-grave.nl

Portefeuille:

financien, openbare orde en veiligheid, brandweer, integriteit, intergemeentelijke samenwerking, burgerzaken, economische  zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: