MaasDriehoek: ‘Herindeling Land van Cuijk onvermijdelijk”; burgerpanel

LAND VAN CUIJK | “Een herindeling van het Land van Cuijk is op termijn onvermijdelijk”, dat vindt ruim zestig procent van de leden van het burgerpanel van De Maas Driehoek en Toponderzoek. 
Door: Aileen van Tilburg

Zo’n 26 procent ziet de herindeling niet zitten en veertien procent staat er neutraal tegenover. Voorstanders vinden het een goede zaak dat bij een samenvoeging van de vijf gemeenten kwaliteiten optimaal benut kunnen worden en dat de krachten gebundeld worden. “Grote zaken zoals een A77 doortrekken van Boxmeer naar Veghel komen dan serieus op de agenda”, schrijft iemand. Een ander zegt: “Grotere gemeenten hebben een grotere stem in Brabant en in Den Haag.” Een ruime meerderheid van 56 procent denkt dat door een herindeling zaken makkelijker geregeld kunnen worden.

Tegenstanders vinden één Land van Cuijk ‘onoverzichtelijk’ en zijn bang dat er minder persoonlijk contact zal zijn. Een respondent is bang dat het financiële plaatje voor bepaalde gemeenten minder rooskleurig wordt. “De economisch sterke positie van Sint Anthonis wordt bedreigd door de ‘arme’ gemeenten zoals Boxmeer, waar wij dan voor moeten betalen.”

Wil jij ook je mening geven over interessante vraagstukken die betrekking hebben op het Land van Cuijk? Schrijf je dan snel in voor het burgerpanel van De Maas Driehoek en Toponderzoek op www.tiplandvancuijk.nl.

Iedereen van zestien jaar of ouder die woont of werkt in een van de gemeenten in het Land van Cuijk mag meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: