INGEZONDEN: Regen

Gisteravond waren de weergoden Grave niet gunstig gestemd. Het kwam met bakken uit de hemel. Dit leidde in de Van Steenhuijslaan en Jan Luijkenstraat tot wateroverlast. Het regenwater stroomde de Jan van Cuijkdijk en de Estersveldlaan in grote stromen naar beneden.

Ondanks dat de Van Steenhuijslaan het hemelwater afgekoppeld is, kon de afvoer het niet verwerken. Het water stond tot aan de stoeprand en stroomde bij verschillende auto’s door de velgen heen.

Onder het geitenpaadje zit een kleine afvoerbuis, deze veroorzaakte een ‘prop’ in de afvoer. Het water bleef erachter staan. Ook het aangrenzende plein stond blank waardoor er bij enkele mensen water in de garage is gelopen. Een gezin aan de Jan Luijkenstraat heeft het gisteravond erg bar en boos gehad; het rioolwater spoot via de WC tot aan het plafond…

Wordt het niet eens tijd dat we de twee miljoen euro die de gemeenteraad heeft weggesluisd uit de rioolvoorziening weer terug te boeken en te gaan investeren in waar het geld voor bedoeld is; het afvoeren van water!

De foto’s zijn gemaakt, nadat het droog was. Het water stond tijdens de bui nog hoger.

Bron: inwoner van het Estersveld waarvan de naam bij mij bekend is. De inzender wil graag onbekend blijven en dat respecteer ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: